Energiatietoa kodeille

Olemme koonneet sinulle yleistä energiatietoa energiansäästöstä, vihreästä sähköstä ja Pohjoismaisista sähkömarkkinoista. Siksi, että näkisit Pohjoismaiset sähkömarkkinat yhtä läpinäkyvästi kuin sähkönhankinnan asiantuntijamme.

Energia-asiat eivät välttämättä ole mielessäsi päivittäin, mutta esimerkiksi panostamalla kulutustottumuksiisi voit saada selvää säästöä aikaiseksi. Energiansäästön osalta pienempi kulutus kun tarkoittaa pienempää sähkölaskua!

ENERGIANSÄÄSTÖ

Pienempi kulutus, pienempi sähkölasku. Tutustu vinkkeihin!

AURINKOSÄHKÖ

Lue lisää aina ekologisen aurinkosähkön tuotannosta!

SÄHKÖMARKKINAT

Kuinka Pohjoismaiset sähkömarkkinat toimivat? Tutustu!

Energian osalta tieto on valttia!

Energiasanasto
Energia-ala on täynnä vaikealtakin kuulostavia termejä ja käsitteitä. Mitä tarkoittaa hydrobalanssi tai esimerkiksi alkuperämerkintä? Tutustu kokoamaamme energiasanastoon ja ota selvää!
Sähkön hinta
Sähkön hinta muuttuu markkinoilla jatkuvasti. Siihen vaikuttaa niin sääennusteet, siirtoyhteyksien tila kuin kotimainen tuotanto. Lue lisää sähkön hinnan muodostumisesta Pohjoismaissa.
Energiansäästö
Energiansäästö ei ole pelkästään poliittinen asia. Kodin pienempi sähkönkulutus tarkoittaa pienempää sähkölaskua. Tutustu kodin energiansäästöön ja vinkkeihimme.
Aurinkosähkö
Aurinkosähkö on uusiutuvaa energiaa, jonka tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä tai muuta haittaa ympäristöön! Nordic Green Energy tarjoaa mm. laadukkaita aurinkopaneeliratkaisuja kuluttajille sekä yrityksille Suomessa.
Sähkömarkkinat
Sähkömarkkinoilla toimii useita eri toimijoita, kuten kantaverkkoja, tuotantolaitoksia ja esimerkiksi sähkönmyyjiä.  Tutustu ja lue lisää kuinka sähkömarkkinat toimivat Pohjoismaissa.
Pörssisähkö
Kun valitset kotisi sähkösopimukseksi Pörssisähkön, saat sähköä Nordpoolin pörssihintaan. Tutustu kuinka Nordic Green Energyn Pörssisähkö toimii!