Aurinkosähkö

Aurinkosähkö on uusiutuvaa energiaa, jonka tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä tai muuta haittaa ympäristöön! Nordic Green Energy tarjoaa laadukkaita aurinkopaneeliratkaisuja kuluttajille sekä yrityksille Suomessa. Lisäksi voit sähkösopimusta tilatessa valita Aurinkovoima-sähkösopimuksen, jolloin toimittamamme sähköenergia on alkuperämerkittyä aurinkosähköä.

Aurinkosähkö kotiin ja yrityksille Suomessa

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneeleilla tuotat sähköä itse ja pienennät sähkölaskuasi! Paneelit kytketään kohteen sähköverkkoon ja ne tuottavat sähköä kaikille käyttöpaikan laitteille. Tällöin ostetun sähkön tarve vähenee (sähkön siirto ja myynti). Lisäksi voit halutessasi myydä ylijäämäsähkösi sähköverkkoon ja tienata selvää rahaa. Nordic Green Energyllä lupaamme tarvittaessa ostaa kaiken tuottamasi aurinkosähkön Suomen alueen markkinahintaan.

Aurinkopaneelit On grid nge.fi

Yleistä aurinkosähköstä ja paneeleista!

Aurinkosähkön teoreettinen potentiaali on hurja. Auringosta säteilee 14,5 sekunnissa yhtä paljon energiaa kuin koko ihmiskunta käyttää vuorokaudessa (Ramez Naam, Scientific American). Aurinkosähkö ei kuitenkaan ole täysin uusi asia. Aurinkosähkö perustuu valosähköön (Photovoltaic), jonka keksi ranskalainen tutkija Alexandre-Edmond Becquerel jo vuonna 1839. Viimeisen 50 vuoden teknologisen kehityksen ja hintojen laskun ansiosta aurinkosähkö on siirtynyt avaruussukkuloiden järjestelmistä ihmisten koteihin ja yritysten kiinteistöihin.

Vuonna 2014 kaikista maaiman aurinkopaneeleista 69% valmistettiin Kiinassa ja Taiwanissa. Aurinkopaneelien osalta ennakkoluulo on usein se, että kylmässä pohjolassa paneelit eivät ole järkevä investointi. Todellisuudessa kylmä ilma on vain hyvästä. Lämpötila vaikuttaa paneelin hyötysuhteeseen ja aurinkopaneelin teho on parempi kylmällä ilmalla kuin lämpimällä ilmalla. Optimaalinen paneelin lämpötila tehon osalta on noin -15 C. Lisäksi aurinkopaneelit toimivat myös pilvisellä säällä. Pilvisyys lisää auringon hajasäteilyä noin 40% kokonaissäteilystä, jonka takia pilvisellä säällä tapahtuu tuotantoa.

Laadukkaan aurinkopaneelin tunnusmerkit!
Paneelien laadulla on vaikutus niin tehoon kuin käyttöikään. Nordic Green Energyn aurinkopaneelipaketit ovat huippuluokkaa ja paneeleille myönnetään 25 vuoden tehotuottotakuu. Tämän varmistamiseksi paneeleilla tai valmistajilla on mm.

  • Tunnetun testauslaboratorion sertifikaatit IEC-standardeille
  • IEC 71730 (turvallisuus on testattu ja hyväksytty)
  • IEC 6215 (Rakenne ja laatu)
  • CE-merkintä
  • ISO-standardit 9001:2008 ja ISO 14001:2004

Asennus ja ylläpito!
Asennusta suunniteltaessa on hyvä huomioida, etteivät puut tai muut rakennukset aiheuta suuria varjostumia, jotka voivat vaikuttaa paneelien tehotuottoon. Kattokulma ei ole ratkaiseva, mutta optimaalinen asennuskulma on suunnattu etelään.

  • Järjestelmät ovat lähes huoltovapaita eikä lumi tai epäpuhtauskertymät muodostu haitaksi.
  • Vandalismin tai luonnonkatastrofin kannalta on suositeltavaa, että paneelit sisällytetään omaan kotivakuutukseen.
  • Kotitalouksien kannattaa hakea asennuksesta kotitalousvähennystä ja yrityksien selvittää tukikelpoisuus.

Aurinkosähkö sähkösopimukseen!

Kun valitset Nordic Green Energyn ympäristöystävällisen Aurinkovoima-sähkösopimuksen, toimitamme sinulle alkuperämerkittyä aurinkosähköä koko sopimuskauden ajan.

Sähkön alkuperän lisäksi voit itse valita sähkösopimuksen! Tarjonnastamme löydät niin toistaiseksi voimassa olevia kuin määräaikaisia sähkösopimuksia. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä mieleisesi sähkösopimus!


nordicgreen aurinkovoima sähkö

Aurinkosähkö
4 (80%) 3 votes