Sähkösopimuksen kilpailutus: ajanhukkaa?

Yrityksen sähkösopimuksen kilpailutus

Yrityksen sähkösopimus syyniin

Yritykset hakevat jatkuvasti säästöjä toimintansa eri osa-alueilla. Silti yksi asia jää aivan liian usein huomiotta: sähkösopimuksen kilpailutus. Törmäämme jatkuvasti yrityksiin, jotka ovat porhaltaneet saman sähköyhtiön sähkösopimuksella – pahimmassa tapauksessa toistaiseksi voimassa olevalla sellaisella – koko toimintansa ajan. Onko sähkösopimuksen kilpailuttaminen todella niin vaikeaa, että sitä ei kannata tehdä lainkaan? Ei todellakaan. Säästöjä on nimittäin mahdollista saada pienellä vaivalla. Tässä kolme syytä sille, miksi sinunkin kannattaisi lähettää tarjouspyyntö vielä tänään.

1. Se vie vain hetken

Kiire lienee yleisin syy lykätä sähkösopimuksen kilpailutus hamaan tulevaisuuteen. Todellisuudessa kilpailutus vaatii tämän verran: Lähetä sähköyhtiölle sähköpostia ja pyydä tarjousta. Mikäli haluat nopeuttaa asioiden etenemistä, liitä mukaan viimeisin sähkölasku, josta sähkönmyyjä näkee kulutustietosi. Tämän jälkeen sähkönmyyjä ottaa sinuun yhteyttä ja kysyy lisätietoja siitä, mihin sähköä käytännössä kuluu. Tähän menee maksimissaan tunti, usko pois! Jos päädyt hyväksymään sopimuksen, kaiken paperinpyörityksen hoitaa uusi sähköyhtiösi.

2. Saatat säästää, isosti!

Maksaako kilpailutus vaivan rahallisesti? Jos et ole koskaan kilpailuttanut yrityksesi sähkösopimusta, on vastaus hyvin todennäköisesti vahva kyllä. Jos sähkön hinnassa tuijottaa vain kWh-hintoja, saattaa todellisuus sumentua. Kun hinnan kertoo yrityksesi todellisilla vuosikulutustiedoilla, alkaa totuus paljastua. Isot yritykset saattavat säästää kilpailuttamalla jopa yhden työntekijän vuosipalkan verran. Minimissään sähkösopimuksen kilpailutus antaa sinulle referenssihinnan, jota voit verrata nykyiseen sähkösopimukseesi. Samalla varmistat, ettei kilpailijasi osta sähköä halvemmalla kuin yrityksesi ja siten ole askelta edellä kulupuolella.

3. Se ei oikeasti ole hankalaa

Sähköala kärsii ylimystifioinnista. Jos juttelet salkunhoitajien tai konsulttien kanssa, olet melko pian vakuuttunut siitä, että yrityksen sähkönhankinta on maailman vaikein asia ja olet valmis ulkoistamaan sen. Vai miltä ”systeemihintaisten futuurituotteiden ENOFUTBLYR ja ENOFUTBLQ” -maininnat kuulostavat sinun korviisi? Näin kolmannet osapuolet pääsevät osallisiksi sähkönhankintaasi ja pahimmillaan ottavat sähköstä suurempaa marginaalia itselleen kuin sähkönmyyjät. Tästä syystä tarjous kannattaa pyytää aina suoraan sähköyhtiöltä.

PS. Tätä kirjoittaessa sähkön hinnat ovat olleet etenkin vuoden 2018 osalta jyrkähkössä nousussa. Koviakin hintanousuja pystytään kuitenkin tasoittamaan käyttämällä eri sopimuskausia tai sähkönhankintatuotteita. Voit halutessasi jättää meille tarjouspyynnön täällä.

Mika Nordic Green Energy

KIRJOITTANUT: MIKA RANTANEN

Blogikirjoituksen kirjoittaja toimii Nordic Green Energyn yritysmyynnin päällikkönä Suomessa, ja vastaa mm. Pohjoismaisista asiakkuuksista yli rajojen. Rantanen on työskennellyt niin kotimaisen kuin kansainvälisen myynnin parissa yli 20 vuoden ajan.

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön Lue lisää