EKOenergian ympäristörahasto ja hankkeet 2016

EKOenergian Ympäristörahasto rahoittaa vuonna 2016 vesistökunnostushanketta Vihtijoella 50 000 eurolla. Hanke on nimeltään Vihtijoen entisöinti lohikaloille sopivaksi ja sen toteuttaa Virtavesien hoitoyhdistys (Virho ry). Tavoitteena on tehdä Vihtijoesta suomalainen vesistönhoidollinen mallikohde. Ympäristörahastosta jaettavat rahat ovat peräisin EKOenergia-merkityn vesisähkön myynnistä.

Uudellamaalla sijaitseva Vihtijoki saa alkunsa Vihtijärvestä ja se laskee Hiidenveteen. Jokea on aikanaan perattu voimakkaasti tukinuittoa varten ja sen sivu-uomia on tukittu. Joessa on toiminut useita vesivoimalaitoksia, mutta viimeistenkin voimaloiden toiminta on ajettu hiljattain alas taimenkannan elvyttämiseksi. Joessa on edelleen 2-3 vaellusestettä, joiden ohittaminen kalaportain tai tekokoskin on suunnitteilla. Voit lukea tiedotteen kokonaisuudessaan EKOenergian kotisivuilla www.ekoenergy.org/fi/

EKOenergia ja Nordic Green Energy
Ympäristömerkin myöntämiseksi tuuli-, vesi-, aurinko- ja biovoiman tulee täyttää Suomen luonnonsuojeluliiton sähköenergialle määrittämät kriteerit. Nordic Green Energyn toimittama Ekoenergia-merkitty sähkö on tuotettu tuuli- tai vesivoimalla ja se auditoidaan Ekoenergian sihteeristön laatiman toimenpidelistan mukaisesti. Lisäksi sähkön alkuperä varmennetaan ulkoisen tilintarkastajan toimesta. Voit tutustua Nordic Green Energyn EKOenergia-sähkösopimukseen klikkaamalla tästä.

[ultimatesocial networks=”total,facebook,twitter,linkedin,google” align=”left” skin=”default”]
Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön Lue lisää