Lämmityskulut kuriin OptiWatilla

Sähkölämmitys voi haukata leijonanosan kodin energiankulutuksesta. Huoneiden käyttömäärät ja -ajat vaihtelevat paljon, ja jos niiden lämpötilaa ei ohjata tarkasti, tapahtuu turhaa ylilämmitystä. OptiWatti-ohjausjärjestelmä optimoi jokaisen huoneen lämpötilan erikseen, minkä ansiosta voit säästää jopa 40 prosenttia lämmityskuluissa. Syötä haluamasi lämpötilat, ja OptiWatti hoitaa loput!

Voit ohjata mm. suorasähkölämmityksellä toimivia patteri-, katto- ja lattialämmityksiä, ilmalämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia.

Optimoi kodin lämmitystä OptiWatilla!

Helppoa hallintaa

OptiWatti asennetaan kodin tai mökin nykyisen lämmitysjärjestelmän oheen, ja kaikki lämmityslaitteet kootaan yhteen käyttöliittymään. Käyttäjä asettaa haluamansa lämpötilat huone- ja tuntikohtaisesti viikon eri päiville, jonka jälkeen ohjausjärjestelmä pitää huolen toivottujen lämpötilojen toteutumisesta.

OptiWatin ansiosta huoneiden lämpötila voidaan asettaa alhaisemmaksi esimerkiksi työpäivän ajaksi, jolloin vältytään turhalta lämmitykseltä. Ohjausjärjestelmän käyttö ja kulutuksen huonekohtainen seuranta on tehty helpoksi, sillä se onnistuu tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella – vaikka etänä!

Miksi OptiWatti?

  • Lämmitys vie suurimman osan kodin energiankulutuksesta. OptiWatin avulla voit säästää jopa 40 % kotisi lämmityskuluissa.
  • Eri huoneiden käyttötarve vaihtelee paljon eri aikoihin. OptiWatilla voit säätää lämpötiloja helposti sekä huone- että tuntikohtaisesti.
  • Järjestelmä kokoaa kaikki kodin lämmityslaitteet yhteen, mikä tekee kodin lämmityksen ohjaamisen helpoksi ja tehokkaaksi.
  • OptiWatti oppii kunkin huoneen reagoinnin lämmitykseen. Lisäksi optimoinnissa huomioidaan mm. ulkolämpötila ja sääennuste.
  • Saat rahoillesi vastinetta! Investointi OptiWattiin maksaa itsensä takaisin keskimäärin noin kolmessa vuodessa.

OptiWatilla voit optimoida kodin lämpötilan huonekohtaisesti.

Älykäs ohjausjärjestelmä lisää asuinmukavuutta: huoneissa on oikea lämpötila oikeaan aikaan.

Optiwatti kotiin

Osta omaksi tai vuokraa

OptiWatin hinta kotitalouksille riippuu ohjattavien huoneiden lukumäärästä sekä siitä, ostaako vai vuokraako laitteet itselleen. Molemmat hintavaihtoehdot sisältävät ohjaukseen tarvittavan laitteiston, palvelun käytön, päivitykset ja asiakastuen. Perusmaksusta on mahdollisuus saada myös kotitalousvähennys. Asentajan matkakulut ja mahdolliset lisätyöt laskutetaan toteutuneen mukaan. Jätä yhteydenottopyyntö ja saat tarjouksen OptiWatista kotiisi tai mökillesi.

OptiWatin laitteisto koostuu keskusyksiköstä, releistä, antureista, infrapunaohjaimista ja vesivuotoantureista, jotka kommunikoivat langattoman radiotekniikan avulla. OptiWatti asennetaan kotisi nykyisen lämmitysjärjestelmän oheen, eikä laitteisto ole sidonnainen mihinkään laitemerkkiin tai -tyyppiin. OptiWatti onkin helppo tapa päivittää vanha lämmitysjärjestelmäsi tähän päivään.

Usein kysyttyä!

Mitä laitteita OptiWattiin kuuluu?
Keskusyksikkö ohjaa lämmitystä ja muodostaa internetyhteyden. Releet ohjaavat lämmityslaitteita ja infrapunaohjaimet lämpöpumppuja. Anturit mittaavat kunkin huoneen lämpötilaa ja ilmankosteutta. Laitteistoon kuuluvat myös vesivuotoanturit, jotka hälyttävät mahdollisesta vesivuodosta.

Minkälaista lämmitystä OptiWatilla voi ohjata?
OptiWatilla voi ohjata suorasähkölämmityksellä toimivia patteri-, lattia-, katto- ja ikkunalämmityksiä, ilmalämpöpumppuja, lämminvesivaraajia sekä auton lämmittimiä. Uusia ohjattavia kohteita lisätään järjestelmään jatkuvasti.

Edellyttääkö OptiWatti tiettyä sähkösopimusta?
Ei edellytä. Suosittelemme kuitenkin Pörssisähköä OptiWatin käyttäjille. Pörssisähköä käytettäessä OptiWatti ohjaa lämmitysajankohdat automaattisesti niille tunneille, jolloin sähkö on halvimmillaan sähköpörssissä. Näin saat kaiken hyödyn irti OptiWatti-järjestelmästä!

Kuinka OptiWatti asennetaan?
Asennuksen suorittaa ammattitaitoinen OptiWatin valtuuttama sähköurakoitsija, jolla on tarvittavat asennusluvat. Keskikokoisen omakotitalon OptiWatti-asennus kestää arviolta noin 4–5 tuntia. Asennuksen jälkeen järjestelmä on käyttövalmis.