Nordic Green Energy on 100 % ilmastokompensoitu

Koska kannustamme asiakkaitamme vihreiden valintojen tekemiseen, meille on tärkeää, että toimimme myös itse vastuullisesti ympäristö huomioiden. Nordic Green Energy kuuluu WWF:n Green Office -verkostoon ja pyrkii siten aktiivisesti minimoimaan hiilijalanjälkensä toiminnassaan. Ensisijainen tavoitteemme onkin aina vähentää päästöjä. Koska päästöjä kuitenkin väistämättä syntyy muun muassa työmatkoista, osan asiakkaistamme toivomasta paperilaskutuksesta ja jakelusta, haluamme kantaa vastuumme aiheuttamistamme päästöistä. Nordic Green Energy kompensoikin suoran ilmastovaikutuksensa.

Nordic Green Energyn Suomen ja Ruotsin yhtiöiden aiheuttama kasvihuonekaasujen ilmastovaikutus oli yhteensä 67 t. CO2e vuonna 2018. Päätimme kompensoida päästömme ZeroMissionin kautta tukemalla Plan Vivon ja Gold Standardin rekisteröimää ja sertifioimaa projektia Cochabambassa Boliviassa. Projekti on yritystoimintalähtöinen ratkaisu Amazonin sademetsän kestämättömien hakkuiden pysäyttämiseen. Esimerkiksi Santa Cruzin alueella viljelijät ovat raivanneet metsiä vuosien varrella pyrkien elättämään itsensä. Heillä ei kuitenkaan ole ollut resursseja ja osaamista tehdä viljelyä ja metsänhoitoa kestävällä tavalla. Näin ollen maiden kunto on heikentynyt, mikä aiheuttaa monia uhkia ja ongelmia.

Projektin tavoitteena on tukea pienviljelijöitä tarjoamalla heille apua omistamiensa alueiden uudelleen metsittämiseen. Viljelijöitä tuetaan läpi eri vaiheiden: heille annetaan taimia istutusta varten sekä opetetaan metsähoitotekniikoita, kuten kestävää metsänhoitoa ja peltometsäviljelyä. Tällä hetkellä projektissa on mukana 40 työntekijää ja lähes 1000 pienviljelijäperhettä. Samalla kun metsien kunto kohenee ja alueen biologista monimuotoisuutta tuetaan, myös perheiden elintaso nousee, sillä he saavat palkkaa tehdystä työstä ja kaadetusta puutavarasta.

Ilmastokompensointi

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön Lue lisää