Sähkön laskutus

Nordic Green Energyn laskutusvaihtoehdot ovat paperilasku, e-lasku ja sähköpostilasku. Laskutus perustuu verkkoyhtiön ilmoittamiin kulutustietoihin ja se tapahtuu jälkikäteen.

Tiesithän, että vaihtamalla kätevään ja paperittomaan e-laskuun tai sähköpostilaskuun säästät ympäristöä. Elektronisen laskun valinnut Nordic Green Energyn asiakas säästää keskimäärin 216g paperia vuodessa, kun paperin standardipaino on 80g per neliömetri.

E-LASKU

Valitse paperiton ja täysin elektroninen E-lasku laskutustavaksi!

SÄHKÖPOSTI

Vaihda sähköpostilaskuun ja saat laskut kätevästi sähköpostiisi.

PAPERILASKU

Voit toki valita myös perinteisen paperilaskun laskutustavaksi.

Hyvä tietää laskutuksesta

Verot

Nordic Green Energyn sähkön myyntilaskussa veloitetaan arvonlisävero ajantasaisen arvonlisäverokannan mukaisesti. Sähkönmyynnissä sovelletaan yleistä arvonlisäverokantaa, joka on tällä hetkellä 24%.

Eräpäivä

Eräpäivä on sähkölaskussa määritelty maksupäivä, jolloin lasku tulee viimeistään suorittaa Nordic Green Energylle. Mikäli asiakkaamme tarvitsevat muutoksen yksittäisen sähkölaskun eräpäivän muuttamiseksi, tulee tällöin ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyyntö eräpäivän siirrosta tulee tehdä viimeistään laskun eräpäivänä.

E-lasku

E-lasku on helppo ja turvallinen tapa vastaanottaa sekä maksaa sähkölaskut omassa verkkopankissa. E-laskun käyttöönotto edellyttää e-laskusopimuksen täyttämistä omassa verkkopankissa, jolloin e-laskuttajaksi tulee valita Nordic Green Energy. E-laskusopimusta ei voi kuitenkaan tehdä ennakkoon, vaan se tulee tehdä aikaisintaan ensimmäisen paperisen sähkölaskun saavuttua.

Sähköpostilasku

Sähköpostilasku on helppo tapa vastaanottaa ja arkistoida sähkölaskut. Asiakkaamme voivat valita veloituksetta laskutustavaksi sähköpostilaskun. Lähetämme muistutuksen tekstiviestillä aina, kun sähkölasku on lähetetty sähköpostiin.

Laskutusväli

Nordic Green Energyn laskutus tapahtuu kuukausittain. Mikäli sähkölaskun loppusumma on alle 20 euroa, ei laskua lähetetä ja summa siirtyy seuraavaan laskuun. Poikkeuksellisesti alle 20 euron, mutta enintään 5 euron sähkölaskut voi saada kuukausittain valitsemalla sähköpostilaskutuksen.

Sähkön laskutus ja minimirajat

Nordic Green Energyn paperilaskun laskutusraja on 20 euroa. Alle 20 euron, mutta vähintään 5 euron sähkölaskut voi kuitenkin vastaanottaa kuukausittain valitsemalla sähköpostilaskutuksen. Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiin koskien laskutusväliä ja laskutusvaihtoehtoja.

Maksumuistutus

Mikäli sähkölaskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, tulee Nordic Green Energy lähettämään maksumuistutuksen erääntyneiden saatavien perimiseksi.

Perintä

Mikäli sähkölaskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, sekä laskua ei ole myöskään maksettu maksumuistutuksen perusteella, tulee sähkölasku siirtymään perintään.

Tilinumero

Nordic Green Energyn käyttämä pankki on norjalainen DNB Bank ASA. Maksu tulee suorittaa ennen eräpäivää sähkölaskussa mainitulle tilille, joka on FI23 3737 0451 1690 27. Pankin BIC-koodi on DNBAFIHX.

Lukemalasku

Lukemalasku on lasku, missä laskutetaan toteutunut sähkönkulutus verkkoyhtiön ilmoittamien kulutustietojen perusteella.

Arviolasku

Arviolaskussa laskutettava sähköenergia perustuu verkkoyhtiön ilmoittamaan vuosikulutusarvioon. Arviolasku saapuu, mikäli kohteesta ei ole saatu mittarilukemia tai tuntimittauksen tietoja verkkoyhtiöltä laskutusajankohtaan mennessä.

Tasauslasku

Tasauslasku on lasku, missä tasataan aiemmin arviolaskutettu energia. Tasauslaskussa verrataan aiemmin arviolaskutettua sähköenergiaa ja todellista sähkönkulutusta samalta ajalta.