Valitse sopiva laskutustapa sähköllesi

Nordic Green Energyn laskutusvaihtoehdot ovat paperilasku, e-lasku ja sähköpostilasku. Laskutus perustuu verkkoyhtiön ilmoittamiin kulutustietoihin ja se tapahtuu jälkikäteen.

Tiesithän, että vaihtamalla kätevään ja paperittomaan e-laskuun tai sähköpostilaskuun säästät ympäristöä. Elektronisen laskun valinnut Nordic Green Energyn asiakas säästää keskimäärin 216g paperia vuodessa, kun paperin standardipaino on 80g per neliömetri.

Sähkölaskulla helpotat arkea

E-lasku

Valitse paperiton ja täysin elektroninen E-lasku laskutustavaksi!

Sähköposti

Vaihda sähköpostilaskuun ja saat laskut kätevästi sähköpostiisi.

Kivra-digiposti

Vastaanota laskusi sähköisesti Kivran digipostilaatikkoon. Se kokoaa kaikki laskusi yhteen paikkaan.

Paperilasku

Voit toki valita myös perinteisen paperilaskun laskutustavaksi.

Hyvä tietää laskutuksesta

Pörssisähkön laskutus ja miten hinta näkyy laskulla

Mikäli sinulla on Suomen alueen spot-hintaan kokonaan tai osoittain perustuva sopimus (esim. pörssisähkö), laskulla näkyy oma kokonaiskulutuksesi ja kulutuksesi keskihinta. Keskihinta on sinun oma painotettu keskihintasi, joka perustuu kulutusmäärääsi, milloin olet kuluttanut sähköä ja mikä on ollut sähkön hinta minäkin tuntina.

Esimerkki miten keskihinta lasketaan:

Tunti
Kulutus 
Sähkön hinta
spot+välityspalkkio 
Laskutus
1. 4 kWh 40 snt/kWh 1,60 €
2. 6 kWh 10 snt/kWh 0,60 €
3. 8 kWh 5 snt/kWh 0,40 €
Yhteensä 20 kWh 2,60 €

Tällöin laskulle lasketaan keskihinta seuraavasti:

2,60€ / 20 kWh = 0,13 €/kWh

Laskulla keskihinta esitetään seuraavasti:

20 kWh x 0,13 € = 2,60 €

Oman kulutuksesi näet aina halutessasi tunnin tarkkuudella Oma Virta -portaalistamme Kulutus-osion alta.

Verot

Nordic Green Energyn sähkön myyntilaskussa veloitetaan arvonlisävero ajantasaisen arvonlisäverokannan mukaisesti. Sähkönmyynnissä sovelletaan yleistä arvonlisäverokantaa, joka on tällä hetkellä 24 %.

Eräpäivä

Eräpäivä on sähkölaskussa määritelty maksupäivä, jolloin lasku tulee viimeistään suorittaa Nordic Green Energylle. Mikäli asiakkaamme tarvitsevat muutoksen yksittäisen sähkölaskun eräpäivän muuttamiseksi, tulee tällöin ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyyntö eräpäivän siirrosta tulee tehdä viimeistään laskun eräpäivänä.

E-lasku

E-lasku on helppo ja turvallinen tapa vastaanottaa sekä maksaa sähkölaskut omassa verkkopankissa. E-laskun käyttöönotto edellyttää e-laskusopimuksen täyttämistä omassa verkkopankissa, jolloin e-laskuttajaksi tulee valita Nordic Green Energy. E-laskusopimusta ei voi kuitenkaan tehdä ennakkoon, vaan se tulee tehdä aikaisintaan ensimmäisen paperisen sähkölaskun saavuttua.

Sähköpostilasku

Sähköpostilasku on helppo tapa vastaanottaa ja arkistoida sähkölaskut. Asiakkaamme voivat valita veloituksetta laskutustavaksi sähköpostilaskun. Lähetämme muistutuksen tekstiviestillä aina, kun sähkölasku on lähetetty sähköpostiin.

Laskutusvälit ja minimirajat

Nordic Green Energyn laskutus tapahtuu kuukausittain. Mikäli sähkölaskun loppusumma on alle 5 euroa, ei laskua lähetetä ja summa siirtyy seuraavaan laskuun. Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiin koskien laskutusväliä ja laskutusvaihtoehtoja.

Maksumuistutus

Mikäli sähkölaskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, tulee Nordic Green Energy lähettämään maksumuistutuksen erääntyneiden saatavien perimiseksi.

Perintä

Mikäli sähkölaskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, sekä laskua ei ole myöskään maksettu maksumuistutuksen perusteella, tulee sähkölasku siirtymään perintään.

Lukemalasku

Lukemalasku on lasku, missä laskutetaan toteutunut sähkönkulutus verkkoyhtiön ilmoittamien kulutustietojen perusteella.

Arviolasku

Arviolaskussa laskutettava sähköenergia perustuu verkkoyhtiön ilmoittamaan vuosikulutusarvioon. Arviolasku saapuu, mikäli kohteesta ei ole saatu mittarilukemia tai tuntimittauksen tietoja verkkoyhtiöltä laskutusajankohtaan mennessä.

Tasauslasku

Tasauslasku on lasku, missä tasataan aiemmin arviolaskutettu energia. Tasauslaskussa verrataan aiemmin arviolaskutettua sähköenergiaa ja todellista sähkönkulutusta samalta ajalta.

Tilinumero

Nordic Green Energyn käyttämä pankki on norjalainen DNB Bank ASA. Maksu tulee suorittaa ennen eräpäivää sähkölaskussa mainitulle tilille, joka on FI23 3737 0451 1690 27. Pankin BIC-koodi on DNBAFIHX.