Tietosuoja

Nordic Green Energyn sivuston sopimuslomakkeet ja sivut ovat SSL-suojatun yhteyden takana. Kokonaisvaltainen tietosuoja toteutetaan voimassa olevan lainsäädännön, mm. henkilötietolain ja tietosuojaa koskevien asetusten mukaisesti. Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä kerrotaan tarkemmin asiakasrekisteriä käsittelevässä tietosuojaselosteessa.

Tietosuoja ja yksityisyys

Täytit sitten sopimuksen verkkosivuillamme tai pyysit tarjousta sähkösopimuksesta, varmistamme aina sen, että tietojasi käsitellään tarkasti ajantasaisen lainsäädännön ja tietosuojaa sekä yksityisyyttä koskevien selosteiden mukaisesti.

Verkkovierailu ja evästeet

Verkkovierailu tapahtuu suojatun yhteyden avulla ja voit olla varma siitä, että henkilö- tai asiakastietojasi koskeva informaatio ei päädy vääriin käsiin. Verkkosivuillamme käytetään myös evästeitä esimerkiksi kohdennetun mainonnan sekä tilastotietojen keräämistä varten.

Työnhakijalle

Lue lisää siitä, kuinka Nordic Green Energy käsittelee henkilötietoja silloin, kun lähetät meille avoimen hakemuksen tai työhakemuksen avoinna olevaan tehtävään.

Suoramarkkinointi

Olemme laatineet myös markkinointirekisteriä koskevan selosteen, missä kerrotaan: miten tietoja kerätään ja säilytetään, sekä mihin kerättyjä tietoja käytetään Nordic Green Energyn toiminnassa.

Uutiskirjeet

Voit koska tahansa lisätä tai poistaa itsesi uutiskirjelistalta. Se käy helposti heti verkossa. Peruutukset onnistuvat myös peruutus-linkillä, jonka löytää aina jokaisen uutiskirjeen alaosasta.

Asiakasviestintä

Meille on tärkeää, että koet asiakkaanamme asioinnin sujuvaksi ja olet aina tietoinen asiakkuutesi ja sopimuksesi nykytilasta. Tutustu Nordic Green Energyn asiakasviestintää koskeviin käytäntöihin.

Henkilötietojen käsittely

Yksityisyytesi on meille tärkeä ja varmistamme sekä kehitämme toimintatapojamme jatkuvasti tietosuojan osalta. Olemme kirjoittaneet selkokielellä kysymysten ja vastausten avulla yleisselosteen, kuinka käsittelemme henkilötietoja tietosuoja-asetus (GDPR) ja lainsäädäntö huomioiden. Löydät kysymykset ja vastaukset tällä sivulla. Selosteet koskevat henkilötietoja, joita käsittelee Nordic Green Energy, y-tunnus 2220675-5, Myllykatu 15, 65100 Vaasa.

Mitä henkilötiedoilla tarkoitetaan?
Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkea tunnistettavaa tietoa, joka voidaan suoraan tai epäsuoraan yhdistää henkilöön. Henkilötiedoksi luetaan mm. etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite, katuosoite tai maksukäyttäytymiseen liittyvä tieto.

Esimerkki: Tilasit sähkösopimuksen ja täytit henkilötunnuksen lomakkeeseen. Tämä luetaan henkilötiedoksi.

Esimerkki: Tilasit uutiskirjeen ja täytit henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen lomakkeeseen. Tämä luetaan henkilötiedoksi.

Esimerkki: Lähetit työhakemuksen ja välitit osoitetietosi meille. Tämä luetaan henkilötiedoksi.

Mistä Nordic Green Energy saa henkilötietoja?
Asiakasrekisterissä olevat henkilötiedot ovat peräisin pääsääntöisesti asiakkailta itseltään, kun asiakas on solminut sähkösopimuksen, pyytänyt sähkötarjousta, ollut yhteydessä asiakaspalveluun tai käyttänyt Nordic Green Energyn tarjoamaa palvelua. Henkilötietoja kerätään myös kilpailujen, tapahtumien, markkinointiarpajaisten, mielipidetutkimusten tai muihin näihin rinnastettavien toimenpiteiden yhteydessä.

Esimerkki: Tilasit sähkösopimuksen kotisivuillamme, jolloin antamasi henkilötiedot tallentuvat asiakasrekisteriimme.

Esimerkki: Tilasit Nordic Green Energyn uutiskirjeen, jolloin antamasi henkilötiedot tallentuvat markkinointirekisteriimme.

Esimerkki: Hait avoinna olevaa Nordic Green Energyn työpaikkaa, jolloin antamasi henkilötiedot tallentuvat työnhakijarekisteriin.

Mihin henkilötietoja käytetään?
Asiakasrekisterissä olevia henkilötietoja käytetään ensisijaisesti sähkönmyynnin palveluiden hoitamiseksi sähkösopimuksen ja sopimusehtojen mukaisesti. Asiakkaamme saavat sopimusvahvistuksen ajantasaisen lainsäädännön mukaisesti, sähköntoimituksen käyttöpaikkaan oikealle toimitusajanjaksolle, sähkölaskut sopimuksen mukaisesti ja tiedon ajantasaisista hinnoista sekä ehdoista.

Esimerkki: Tilaamasi sähkösopimus on alkanut ja käytämme henkilötietoja sähkölaskun lähettämiseen.

Esimerkki: Tilaat uutiskirjeen ja käytämme henkilötietoja uutiskirjeen lähettämiseen sähköpostitse.

Esimerkki: Haet avoinna olevaa työpaikkaa ja käytämme henkilötietoja rekrytoinnissa.

Käytetäänkö henkilötietoja profilointiin?
Kyllä, se on mahdollista. Henkilötietoja voidaan hyödyntää profiloinnissa, että voimme kohdistaa oikean viestin oikealle vastaanottajalle. Jos olemme havainnoinneet tai olet asiakassuhteesi aikana ilmaisut jollain tapaa kiinnostuksesi tiettyyn sähkösopimustyyppiin, alkuperään tai lisäpalveluun, hyödynnämme tätä tietoa, kun tarjoamme sähkönmyynnin palveluita sinulle jatkossa.

Esimerkki: Olet uusinut sähkösopimuksesi neljä kertaa ja valinnut alkuperäksi aina Tuulivoiman. Tällöin seuraavan kerran suosittelemme sinulle todennäköisesti Tuulivoimaa.

Kuka voi käsitellä henkilötietoja?
Nordic Green Energy on rekisterinpitäjä, joka vastaa siitä, että henkilötietoja käsittelee vain Nordic Green Energyn palveluksessa oleva henkilö tai sen valtuuttama toimija (käsittelijä). Asiakasrekisterissä olevia henkilötietoja käsitellään ajantasaisen selosteen mukaisesti, jonka löytää aina verkkosivuiltamme.

Esimerkki: Soitat asiakaspalveluumme ja tällöin Nordic Green Energyn asiakaspalvelija käsittelee henkilötietojasi palvelun tuottamiseksi.

Esimerkki: Tilaat sähkösopimuksen ostoskeskuksessa ständillä. Tällöin Nordic Green Energyn ja myyjän välillä on salassapito- ja käsittelysopimus, jossa on sovittu yksityiskohtaisesti henkilötietojen käsittelystä ja huolehdittu riittävästä tietosuojasta.

Esimerkki: Haet avoinna olevaa työtehtävää, jolloin rekrytoinnista vastaava henkilö(t) ja HR-henkilöstö käsittelevät henkilötietojasi.

Miten henkilötietoja säilytetään?
Henkilötietoja säilytetään käsittelyperusteen mukaisesti niin kauan kuin sille on tosiasiallinen tarve huomioiden lainsäädäntö (esimerkiksi kirjanpitolaki). Säilyttämisessä otetaan huomioon Nordic Green Energyn sisäiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joilla taataan se, että henkilötietoja käsitellään mahdollisimman tietoturvallisella tavalla tietosuoja-asetus huomioiden. Tietojen luovutuksista, siirroista ja rekisterin suojauksen perusteista on kirjattu erikseen rekisteriselosteisiin.
Miten tietosuojasta huolehtiminen on organisoitu?
Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely huomioidaan kaikkialla liiketoiminnassa. Nordic Green Energyllä tietosuoja näkyy niin salassapidon ja käsittelyn sisältävissä sopimuksissa, toimintamalleissa kuin organisaatiorakenteessa. Korkean tietosuojatason ylläpidon ja tietosuoja-asetuksen noudattamisen osalta ensisijaiset vastuuhenkilöt kokoontuvat säännöllisesti ja tietosuoja-asioita käsittelevään työryhmään kuuluvat: toimitusjohtaja (”CEO”), kolme määriteltyä tietosuojasta vastaavaa toimihenkilöä (”Privacy Officer”) sekä kolme määriteltyä tietosuoja-asioita toimeenpanevaa toimihenkilöä (”Customer Privacy Ambassadeurs”).

Esimerkki yhteistyösopimukset: Edustat asiakaspalvelun kehittämiseen keskittyvää konsultointiyritystä ja haluaisit tehdä yhteistyötä Nordic Green Energyn kanssa. Tällöin yhteistyö on mahdollista vain, kun yhteistyösopimuksessa on tarkasti määritelty salassapidosta ja henkilötietojen käsittelystä.

Esimerkki toimintamallit: Soitat asiakkaanamme meille ja haluat tarkistaa sinua koskevat asiakasrekisterissä olevat tiedot. Emme luovuta kaikkia tietoja heti puhelimitse, vaan edellytämme asiakkaalta riittävää tunnistautumista, että olemme varma asiakkaan henkilöllisyydestä ja täten varmistamme, että tiedot annetaan oikealle henkilölle mahdollisimman suojatulla tavalla. Saatamme tehdä myös varmistuspuhelun jälkikäteen ennen tietojen luovuttamista tai vaatia lisätietoja tunnistautumista varten.

Esimerkki organisaatiorakenne: Soitat meille ja haluat tietää, kuka henkilö vastaa tietosuojasta. Voimme antaa sinulle yhteyshenkilön, mutta tietosuoja kuuluu kaikille ja sitä toteutetaan kokonaisvaltaisesti läpi organisaation tietosuojasta vastaavan työryhmän ja johdon toimesta.

Mihin otan yhteyttä, kun asiani koskee henkilötietojen käsittelyä?
Mikäli sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@nordicgreen.fi ja asiasi yhdistetään oikealle taholle. Voit lähettää asiasi käsiteltäväksi myös postitse: Nordic Green Energy, Myllykatu 15, 65100 Vaasa.