Energianeuvonta

Miten voin säästää energiaa omassa arjessani? Optimoimalla omaa sähkönkulutustasi voit säästää sähkölaskussasi ja samalla myös luonto kiittää. Energianeuvonta-sivultamme löydät tietoa esimerkiksi kodin sähkölaitteiden sähkönkulutuksesta sekä erilaisia vinkkejä sähkön säästämiseen. Tältä sivulta löydät myös sähkön keskimääräisen vuosikulutuksen vertailun asuntotyypeittäin

Tutustu energianeuvonnan teemoihin

Kodin laitteiden sähkönkulutus

Selvitä sähkölaitteidesi keskimääräinen energiankulutus.

Energian
säästövinkkejä

Suurin säästö niin rahallisesti kuin ilmaston kannalta syntyy sähköstä, jota ei käytetä. Tarjolla on monia tapoja, joilla voit vaikuttaa omaan sähkönkulutukseesi.

Seuraa omaa sähkönkulutustasi

Ota oma sähkönkulutus haltuun Nordic Green Energyn mobiilisovelluksella. Sovelluksella seuraat ja hallitset omaa sähkönkulutustasi kätevästi.

Sähkönkulutuksen vertailu asuntotyypeittäin

Katso taulukosta, kuinka paljon energiaa kuluu keskimäärin kerrostalossa, rivitalossa ja omakotitalossa. Lisäksi rivi- ja paritalon sekä omakotitalojen kulutuksessa on eroteltu lämmitysmuodoista kaukolämpö ja sähkölämmitys.

Mies ja nainen makaamassa makuupussien päällä niityllä

Säästä energiaa, säästät ympäristöä!

Energiankulutuksen vähentämisessä usein keskitytään rahalliseen säästöön. Energiankäytön tehostamisella huolehdit kuitenkin myös ympäristöstä. Luonnolle on parasta sähkö, jota ei käytetä, koska silloin ei synny hiilidioksidipäästöjä.

Sähköä kuitenkin tarvitaan yhteiskunnassa moneen eri tarkoitukseen. Ympäristöystävällinen vaihtoehto on valita uusiutuvalla ja ilmastoystävällisellä energialla tuotettu sähkö. Uusiutuvalla ja ilmastoystävällisellä energialla tuotetun sähkön tuotantovaiheessa ei synny hiilidioksidipäästöjä. Voit tutustua Nordic Green Energyn tarjoamiin sähkösopimuksiin linkistä.