Sovelluksella hallitset ja seuraat sähkönkulutustasi

Nordic Green Energyn uusi mobiilisovellus on täällä! Asiakkaamme voivat nyt seurata ja hallita omaa sähkönkulutustaan. Kulutustietojen lisäksi näet sähkölaskusi sekä spot-hinnat kätevästi suoraan sovelluksessa. Mikäli sinulla on kanssamme pientuotantosopimus, voit seurata sovelluksessasi oman sähköntuotantoasi ylijäämää.

Sähköautoilijoille on tarjolla älylataus-ominaisuus, jonka avulla auton lataus ohjataan tunneille, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. 

Sovelluksen avulla

N

Saat kattavan yleiskuvan sähkönkulutuksestasi

N

Näet sähkönkulutuksesta syntyneet kustannukset ja arvion tulevista kustannuksista

N

Seuraat päivän spot-hintaa sekä näet ennusteen viikon tulevista spot-hinnoista

N

Näet kaikki sähkölaskusi kätevästi yhdestä paikasta (huom. sovelluksen käyttöönotto ei vaikuta valitsemaasi laskutustapaan, vaan saat laskut edelleen myös joko e-laskuna, sähköpostina tai kirjeenä)

N

Lataat sähköautoa älylatauksella

N

Seuraat pientuotantosi ylijäämää (esim. aurinkopaneelit)

Etkö ole vielä asiakkaamme? Tee sopimus helposti tästä!

Spot-hintaennuste kertoo sähkön hinnat viikon päähän

Sovelluksemme on täydentynyt spot-hintaennustepalvelulla, joka antaa yleiskatsauksen odotettavissa olevista sähkön hinnoista tänään, huomenna ja seuraavan viiden päivän aikana. Tarjoamme hintaennustepalvelun ensimmäisenä sähköyhtiönä Suomessa. 

Hintaennustetta seuraamalla sinun on mahdollista pienentää omaa sähkönkulutustasi, mikäli ajoitat kulutuksesi niihin ajankohtiin, jolloin sähkön hinta on edullisimmillaan. Hintaennuste perustuu laajoihin analyyttisiin malleihin ja algoritmeihin Euroopan sähkömarkkinoista ja ennusteet päivittyvät sovellukseen tunnin välein.

Hintaennustetta voidaan verrata sääennusteeseen, joka joinakin päivinä osuu tarkemmin kohdilleen kuin toisina. Hintaennuste on kuitenkin vahvasti suuntaa antava eli se kertoo viikon ajalta, milloin sähkö on halvempaa ja milloin taas kalliimpaa.

Mistä voin tarkistaa tulevien päivien sähkön hintaennusteen?

Löydät ennusteen helposti sovelluksesta napauttamalla aloitusnäkymässä Spot-hinta nyt -ruutua. Tästä avautuu näkymä, jonka yläreunassa voit valita valikosta, haluatko nähdä sähkön hinnat tänään, huomenna vai ennusteen. Kun painat ennustetta, näkyviin tulee taulukko, josta näet seuraavien viiden päivän hintaennusteen. Päivät on värikoodattu sen mukaan, milloin hinta on korkea, alhainen ja keskihintainen. Vihreä väri tarkoittaa päivän halvinta hintaa, vaaleanharmaa keskihintaa, ja tummanharmaa päivän korkeinta hintaa.

Taulukon alta näet nopeasti, milloin hinnan odotetaan olevan korkein, alhaisin sekä mikä on keskihinta seuraavan viiden päivän aikana. Mikäli et löydä hintaennustetta sovelluksesta, suosittelemme lataamaan uusimman päivityksen.

Lataa sähköautosi älykkäästi

Ajatko sähköautolla tai ladattavalla hybridillä? Sovelluksessa saat yleiskatsauksen autosi latauksesta ja näet tilastot latauskustannuksista.

Sovelluksen älylataus-toiminnolla lataat autosi, kun sähkönhinta on halvimmillaan. Määrität vain, milloin latauksen tulee olla valmis ja järjestelmä hoitaa loput. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti vuorokauden halvimmat tunnit ja lataa autoasi niiden mukaan.

Tarjoamme älylataustoiminnon kokeilun ilmaiseksi 30.9.2024 saakka. 1.10.2024 alkaen palvelun hinta on 3,49 €/kk (sis. alv 24 %).

Miten saan sovelluksen käyttöön?

Nordic Green Energyn mobiilisovellus. Näyttökuvassa näkyy viivadiagrammi, joka esittää sähkön spot-hintaa ja sen kehitystä.

Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovellus on käytettävissä kaikilla kuluttaja-asiakkaillamme. Mikäli sinulla ei ole vielä sähkösopimusta kanssamme, voit tutustua vaihtoehtoihimme täältä.

Mikäli olet jo asiakkaamme,  voit ladata sovelluksen Iphonelle App Storesta ja Androidille Google Play Kaupasta.

Ladattuasi sovelluksen, syötä sovellukseen puhelinnumerosi ja syntymäpäiväsi. Puhelinnumeron tulee olla sama, kuin mikä sinulla on sähkösopimustiedoissasi. Syntymäaika tulee olla muodossa pp.kk.vvvv.

Sovellus lähettää puhelimeesi vahvistuskoodin tekstiviestillä. Syötä koodi sovellukseen.

Vihreä pallo, jonka sisällä on numero 5.

Sovellus on valmis käytettäväksi!

Usein kysyttyä

Miten otan käyttöön Nordic Green Energyn sovelluksen?

Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovellus on ladattavissa maksutta Google Playsta ja App Storesta.

Latauksen jälkeen sovellukseen kirjaudutaan puhelinnumerolla ja syntymäajalla. Huomioithan, että puhelinnumeron tulee olla sama kuin mikä sinulla on kirjattuna sähkösopimustietoihisi. Syntymäajan tulee olla muodossa pp.kk.vvvv

Sovelluksen lataus:

App Store

Google Play

Miksi en pysty kirjautumaan sovellukseen?

Sovellukseen kirjaudutaan puhelinnumerolla ja syntymäajalla. Huomioithan, että puhelinnumeron tulee olla sama kuin mikä sinulla on kirjattuna sähkösopimustietoihisi. Syntymäajan tulee olla muodossa pp.kk.vvvv.

Voit tarkistaa ja muokata puhelinnumeroasi Oma Virta -online-portaalissamme. Jos et ole aiemmin kirjautunut Oma Virtaan, voit myös lähettää päivitetyt yhteystietosi asiakaspalveluumme tällä lomakkeella.

Miksi sähkön pientuotantoni ei näy sovelluksessa?

Nähdäksesi pientuotannon sovelluksessa, tulee sinulla olla Nordic Green Energyn pientuottajasopimus.

Voit lukea lisää pientuottajasopimuksestamme klikkaamalla tästä.

Näenkö sähkölaskuni jatkossa vain sovelluksesta, jos otan sen käyttöön?

Sovelluksen käyttöönotto ei vaikuta valitsemaasi laskutustapaan vaan sähkölaskusi toimitetaan yhä haluamallasi tavalla eli e-laskuna, sähköpostina tai kirjeenä. Sovelluksesta voit kätevästi nähdä kaikki sähkölaskusi, jos haluat tarkastella niitä myöhemmin.

Mistä voin tarkistaa tulevien päivien sähkön spot-hintaennusteen?

Löydät ennusteen helposti sovelluksesta napauttamalla spot-hintaruutua. Yläreunassa näkyy valikkopalkki, josta voit valita, haluatko nähdä sähkön hinnat tänään, huomenna vai ennusteen. Kun painat ennustetta, näkyviin tulee taulukko seuraavien viiden päivän hintaennuste. Päivät on värikoodattu sen mukaan, milloin hinta on korkea, alhainen ja keskihintainen. Vihreä väri tarkoittaa, päivän halvinta hintaa, vaaleanharmaa keskihintaa, ja tummanharmaa päivän korkeinta hintaa.

Taulukon alta näet nopeasti, milloin hinnan odotetaan olevan korkein, alhaisin sekä mikä on keskihinta seuraavan viiden päivän aikana. Mikäli et löydä sitä hintaennustetta sovelluksesta, suosittelemme lataamaan uusimman päivityksen.

Mihin spot-hintaennuste perustuu?

Hintaennuste perustuu laajoihin analyyttisiin malleihin ja algoritmeihin Euroopan sähkömarkkinoista.

Miten hyvä on ennusteen osumatarkkuus?

Spot-ennustajaa voidaan verrata sääennusteeseen, joka joinakin päivinä osuu tarkemmin kohdilleen kuin toisina. Se antaa kuitenkin suuntaviivat sille, onko esimerkiksi alkuviikosta halvempaa kuin loppuviikosta. Näin pystyt halutessasi ajoittamaan sähkönkulutustasi tarkemmin koko viikon ajalle.