Astetta alemmas -energiansäästökampanja käynnistyy 10.10.2022

Vuonna 2022 valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 10.-16.10.2022. Samalla käynnistyy Astetta alemmas -kampanja, joka kannustaa kaikkia suomalaisia säästämään energiaa. Kampanja jatkuu koko lämmityskauden ajan. Kampanja tarjoaa vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työpaikalla ja liikenteessä. Sähkön kulutushuipuilla tarkoitetaan arkisin klo 8-10, 16-18 sekä 19-20 välisiä aikoja. Nyt on aika tehdä nopeavaikutteisia energiansäästötoimia!

Tilanne sähkömarkkinalla on vaikea lähestyessämme tulevaa lämmityskautta. On varauduttava siihen, että sähköstä voi olla ajoittain pulaa. Saatavuutta heikentävät esimerkiksi pitkät ja tuulettomat pakkasjaksot, pohjoismaisen vesivoimalla tuotetun sähkön vähäinen tarjonta, sähkön tuotantolaitosten huolto- tai käyttökatkokset sekä Keski-Euroopan sähkön kysyntä.
   

Kampanjan tavoitteet:

  • Kaikki suomalaiset tekevät konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja.
  • Sähkön käyttöä rajoitetaan omatoimisesti vuorokauden huippukulutustunneilla, joita ovat arkisin klo 8-10, 16-18 ja 19-20. Kaikkia kannustetaan siirtämään sähkölaitteiden käyttöä ja lataamista toiseen ajankohtaan.
  • Energiankulutusta vähennetään kauttaaltaan koko yhteiskunnassa; kodeissa ja taloyhtiöissä, yrityksissä, kunnissa, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Nordic Green Energy on mukana menossa toimimalla Astetta alemmas -kampanjakumppanina ja haluamme haastaa kaikki mukaan energiansäästötalkoisiin. Nordic Green Energyn toimistolla energiaa säästetään siten, että ilmastointi ja lämmitys on optimoitu vastaamaan paikalla olevaa henkilömäärää. Valot toimivat automaattiohjauksella ja sammuvat, kun liikettä ei havaita. Lisäksi tietokoneiden virransäästötilat on ajastettu käynnistymään 5 minuutin käyttämättömyyden jälkeen.

Mitä energiaa säästäviä tekoja sinä voisit tehdä omassa arjessasi? Esimerkiksi näistä on helppo aloittaa:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa

Lisää energian säästövinkkejä löydät:

Katso kampanjavideo