Automaattinen älylataus helpottaa arkea ja tuo säästöä sähkölaskuun

Vaasalainen yrittäjä ja yritysjohtaja Simon Sandvik on kokenut sähköautoilija. Hän on ajanut sähköautoa vuodesta 2017 lähtien. Ensin alla oli Tesla, joka vaihtui keväällä 2023 uuteen BMW:n IX XDRIVE40 sähköautoon. Ajokantamaa autolla on 400 km, joten kuusihenkinen perhe matkustaa sillä helposti pidempiäkin matkoja. ”Sähköautoilu on muuttunut valtavasti viimeisen kuuden vuoden aikana. Autojen hinnat ovat tulleet alaspäin ja autotarjonta on monipuolistunut. Myös ajokantama on pidentynyt ja latausasemaverkosto laajentunut”, kertoo Simon Sandvik. ”Helsinkiin ajaa Vaasasta nyt kahden 10 minuutin lataustauon avulla.” ”Vuodessa tulee ajettua sellaiset 15 000 kilometriä ja vuosikulutus on noin 3750 kWh:n luokkaa.”

Sähköauto on ollut luonnollinen valinta Sandvikille polttomoottoriauton sijaan, sillä hän on aina ollut kiinnostunut teknologiasta. ”Sähköautolla ajaminen on myös ympäristöystävällisempää ja edullisempaa kuin polttoaineen tankkaaminen”, kertoo Sandvik.

Simon Sandvikillä on Nordic Green Energyn pörssisähkösopimus ja yrityksen keväällä 2023 markkinoille tuoma uusi sovellus. Uusi sovellus tarjoaa muun muassa kattavan näkymän kuluttajan sähkökulutukseen, kustannuksiin ja antaa ennusteen tulevasta sähkönkulutuksesta. Se antaa mahdollisuuden seurata ja hallita omaa sähkönkulutustaan. Pörssisähköasiakkaat näkevät kätevästi spot-hinnat suoraan sovelluksesta. Pientuotantoasiakkaat näkevät sovelluksesta myös oman tuotantonsa ylijäämän. Sovelluksen erikoisuus on älylatausominaisuus, joka lataa auton automaattisesti silloin kun sähkön hinta on halvimmillaan. Sandvik otti uuden sovelluksen ja sen älylataustoiminnon heti käyttöönsä. ”Teknologia ja säästöt kiinnostavat, tottakai, sanoo Sandvik”.

”Älylatauksen käyttöönotto oli todella helppoa ja nopeaa. Sovellus kommunikoi suoraan auton sovelluksen kanssa. Älylataus oli yhdistämisen jälkeen heti käytettävissä”, kertoo Sandvik. Älylataus on tuonut helppoutta ja huolettomuutta Sandvikin arkeen. ”Työpäivän päätteeksi laitan autoni kiinni laturiin ja älylataustoiminto huolehtii siitä, että auto on aamulla täyteen ladattu edullisimmilla mahdollisilla hinnoilla. Spot-hintojen ollessa edullisimmillaan usein yöllä, tapahtuu auton latauskin yöllä. ”Enää minun ei tarvitse miettiä ja vahtia, milloin sähkön hinta on halvinta. Lataus tapahtuu automaattisesti silloin kun sähkön hinta on edullisinta.”

Älylataus on ollut Sandvikillä käytössä parin kuukauden ajan. Sovellus kertoo hänelle tarkat lataushistoriatiedot siitä, paljonko autoa on ladattu kotona ja mahdollisesti muualla sekä miten paljon rahaa on säästynyt älylatauksen avulla. Sovellus näyttää myös älylataussuunnitelman eli milloin lataus tulee tapahtumaan. Vaikka älylataus on Sandvikillä ollut käytössä vasta parin kuukauden ajan ja spot-hinnat touko-kesäkuussa ovat olleet hyvinkin matalalla tasolla, on älylataus jo tuonut säästöjä. ”Suurin euromääräinen säästö syntyy mahdollisesti taas lämmityskauden alettua syksyllä ja talvella, mikäli jälleen näemme suurta tuntikohtaista vaihtelua spot-hinnoissa”, sanoo Sandvik. ”Silloin ajankohdalla on väliä, milloin autoaan lataa ja varsinkin kiireiselle henkilölle automaatio tuo helppoutta ja huolettomuutta muuten hektiseen elämään” kiteyttää Sandvik.

Sähköauton älylataus

Nordic Green Energyn asiakkaana saat käyttöösi mobiilisovelluksemme, jolla lataat sähköautoasi älykkäästi.  Voit tutustua älylataus-ominaisuuteen verkkosivuillamme.

Sähkösopimukset

Etkö ole vielä asiakkaamme? Nordic Green Energy tarjoaa vihreää ja ilmastoystävällistä sähköä kaikkialle Suomeen. Valitsemalla sähkösopimuksemme tuet vihreää siirtymää ja pienennät hiilijalanjälkeäsi.