Kevään muistilista: tarkista sähkösopimus nyt

Tarkista kotisi sähkösopimus keväällä!

Keväällä sulien lumikinosten alta paljastuu vähitellen leskenlehtiä, jotka ovat selkeitä kauden vaihtumisen merkkejä. Lämmön lisääntyessä myös energiankulutuksessa tapahtuu muutoksia, mutta minkälaisia? Listasimme kolme kohtaa kevään vastaanottamiseen.

Sähkösopimuksen tarkistaminen

Lämpimät kelit tuntuvat pitkän talven jälkeen poikkeuksellisen mukavilta ja paksut talvikerrastot vaihtuvat keväisempään vaatetukseen. Samalla tavoin on hyödyllistä päivittää sähkösopimuksesi tilanne: lämmitys vie suurimman osan kodin energiankulutuksesta ja talvella sähköä kuluu enemmän kuin keväällä ja etenkin kesällä. Voit tutustua tästä Pörssisähköön, joka sopii hyvin erikokoisiin koteihin.

Huolla polkupyörä

Ympäri vuoden pyöräilevät pitävät polkupyöränsä priimakunnossa talvellakin, mutta joidenkin polkupyörät saattavat kaivata pientä huolenpitoa ennen matkan taittamista keväällä. Pyöräily on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto autoilulle. Kun pyörä kaivetaan varastosta, on syytä tarkastaa pyörän kumit talvella tapahtuneen tyhjenemisen varalta. Renkaat voi täyttää itse polkupyörän pumpulla tai sopivalla paineella esimerkiksi huoltoasemalla ilmantäyttölaitteella.

Hyödynnä auringon energia

Keväiset päivät tarjoavat runsaasti valoa, joka lisääntyy vauhdilla viikoittain. Muutamat kirpeät mutta valoisat aamut virkistävät mieltä ja kehoa, ja päivä saa energisen startin. Aurinkoenergian voi myös ottaa talteen hyödyntämällä aurinkopaneeleita, joiden avulla sähkölasku pienentyy ympäri vuoden. Etenkin kesäkuukausina energiaa saadaan talteen jopa enemmän kuin sitä kuluu. Jos hankit aurinkopaneelit Nordic Green Energyn kautta, lupaamme ostaa mahdollisen ylijäämäenergian sinulta markkinahintaan.

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön Lue lisää