Valitse sähkösopimukseesi EKOenergia-merkintä, kun haluat muuttaa sähkösopimuksesi Suomen luonnosuojeluliiton sertifioimaksi sähköksi. Näin pidät huolta, että sähkösi on tuotettu mahdollisimman kestävästi ja tarkat ympäristökriteerit täyttäen.

EKOenergia-merkintä on ensimmäinen ja ainoa yleiseurooppalainen sähkön ympäristömerkki. Sen juuret ovat kuitenkin Suomessa. EKOenergian edeltäjänä toimi Suomen luonnonsuojeluliiton vuonna 1998 lanseeraama Norppaenergia-merkintä, joka muuttui EKOenergia-merkinnäksi vuonna 2013.

N

Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa sähköä

N

100 % vihreää alkuperämerkittyä sähköä

N

Ei hiilidioksidipäästöjä eikä ydinjätettä

EKOenergia kestävyyskriteerit

Vesivoima

EKOenergia-merkitty vesivoima tulee tuotantolaitoksista, jotka suojelevat jatkuvaa virtausta, ottavat huomioon kalojen vaelluksen ja säilyttävät vesilajistolle sopivat elinolosuhteet.

Tuulivoima

Tuulienergiaa voidaan myydä EKOenergia-merkinnällä varustettuna energiana, jos tuotantolaitokset on sijoitettu suojeltujen luontokohteiden ja tärkeiden lintualueiden ulkopuolelle.

Aurinkovoima

EKOenergia-merkitty aurinkoenergia tulee tuotantolaitoksista, jotka on sijoitettu suojeltujen luontokohteiden ja tärkeiden lintualueiden ulkopuolelle.

Kun ostat EKOenergiaa, autat myös rahoittamaan puhtaan energian projekteja kehittyvissä maissa. Jokaista megawattituntia (MWh) EKOenergia-merkittyä energiaa kohden vähintään 0,10 € menee Ilmastorahastoon. Tämä rahasto rahoittaa projekteja, joilla vähennetään energiaköyhyyttä ja tarjotaan vastuullista energiantuotantoa sinne, missä sitä tarvitaan eniten.

Lisäksi jokaista megawattituntia EKOenergia-merkittyä vesivoimaa kohden 0,10 € menee jokien kunnostusprojekteihin.

Nordic Green Energyn asiakkaana voi itse valita sähkösi alkuperän. Tarjoamme asiakkaillemme vesi-, tuuli- ja aurinkovoimalla tuotettua sähköä sekä EKOenergia-merkinnän lisänä sähkösopimukseesi. Löydät sähkösopimusvalikoimastamme monia hyviä toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia sopimusvaihtoehtoja eri kokoisiin koteihin. Tutustu sopimuksiimme!