Loma Suomessa? Kotimaan matkailu on ekoteko

Kotimaan matkailu on ekoteko. Ekologinen matkailu säästää ympäristöä ja pienentää hiilidioksidijalanjälkeä.

Lentämisen päästöt pilvissä

Jos olet aikeissa viettää kesälomasi ulkomaan kohteen sijasta Suomessa, hyvä sinä! Teet nimittäin aikamoisen ekoteon, sillä lentämisen hiilidioksidipäästöt ovat pilvissä. Mikäli matkaisit lomallasi esimerkiksi Helsingistä Kroatian Dubrovnikiin ja takaisin, aiheuttaisi matkasi päästömäärän, jolla on yhtä suuri vaikutus ilmastonmuutokseen kuin yli 800 kilolla hiilidioksia. Saman verran hiilidioksidipäästöjä syntyy esimerkiksi, jos peset 2 544 koneellista 40 asteen hienopesupyykkiä – ei sillä, että pyykkääminen kokemuksena Dubrovnikia voittaisi. (Lähde: Lentolaskuri) Kotimaassa matkaamalla kilometrejä kertyy taatusti vähemmän, ja jos vielä taitat matkan junalla tai bussilla, olet ansainnut papukaijamerkin.

Suomi kelpaa muillekin

Kotimaan matkailulle povataan nyt ennätyskesää. Suomessa on selvästi hohtoa, sillä viime vuonna matkailumedia Lonely Planet listasi Suomen maailman kolmanneksi kiinnostavimmaksi matkakohteeksi. Suomen nosti kärkisijoille muun muassa puhdas ilma, metsät, järvet, hyvät patikointimaastot sekä mahdollisuudet kanootti- ja kajakkiretkiin. Ja tottahan se on: Suomen kesäinen luonto on niin kaunis, että sitä kannattaa hengittää talteen joka solulla. Mikäli luonnossa liikkuminen kiinnostaa, hyviä kohteita voi bongata Luontoon.fi-sivuilta sekä tästä Ylen uutisesta.

Kesä täynnä tapahtumia

Kesäisin Suomi lyö suurempaa vaihdetta silmään ja tarjoaa parastaan erilaisten kesätapahtumien muodossa. Festivaaleja, messuja, markkinoita ja näyttelyitä löytyykin kesällä joka nurkalta. Tekemisen puutetta ei siis pitäisi olla, mutta jos kaipaat ideoita, niitä voi ammentaa Suoma ry:n 100 syytä -sivulta. Sinne on koottu 100 kokemisen arvoista paikkaa ja tapahtumaa Suomen suvesta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ympäri Suomea kiertävä polkujuoksukiertue, englantilainen teehetki Savossa, maailman parhaan ginin maistelu Isossakyrössä tai lasitalossa yöpyminen meren äärellä Söderuddenissa? Suositus myös Porin Asuntomessuille, mekin olemme siellä!

Heidi Erving

KIRJOITTANUT: HEIDI ERVING

Blogikirjoituksen kirjoittaja toimii Nordic Green Energyn viestintäkoordinaattorina Suomessa ja hoitaa yrityksen viestintää ja markkinointia osana markkinointitiimiä.

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön Lue lisää