Sähköauton älylatauksella säästät lompakkoa ja luontoa – miten se toimii?

11.12.2023 | Blogi

Nordic Green Energyn sähköauton älylataus ajoittaa auton latauksen automaattisesti niille tunneille, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Sähkökulutuksen ajoitus ei ainoastaan tuo säästöjä, vaan tukee myös ympäristöystävällistä sähkönkulutusta.

Säästä rahaa autonlatauksella

Älylatauksen avulla autoilija voi säästää helposti rahaa sähköautoa lataamalla. Esimerkiksi vuoden 2022 aikana mobiilisovelluksen älylataustoiminto olisi laskelmiemme mukaan säästänyt keskimääräisen sähköautoilijan latauslaskusta parhaimmillaan jopa 66 prosenttia kuukaudessa.

Euromääräisesti käyttäjät olisivat säästäneet kuukaudessa keskimäärin noin 30 euroa vuonna 2022. Vuonna 2023 älylatauksen tuoma säästö on ollut noin kahdeksan euroa kuukaudessa.

Säästetty rahamäärä riippuu luonnollisesti paljon siitä, kuinka paljon autoilet. Esimerkiksi 15 000 kilometriä ajavalle älysovellus olisi tuonut jo noin 400 euron säästöt vuonna 2022.

Älylatausominaisuus on kasvattanut tasaisesti suosiotaan asiakkaidemme keskuudessa. Sovellus on ollut huippusuosittu Nordic Green Energyn omistajan Elmera Groupin kotimaassa Norjassa, jossa sovelluksella on noin 400 000 käyttäjää. Sikäläiset älylatauksen käyttäjät ovat säästäneet sähkökustannuksissaan keskimäärin noin 140 euroa vuodessa.

Voit katsoa tarkemmin, kuinka paljon älylataus säästäisi rahaa nettisivuiltamme löytyvästä taulukosta.

Helppo ja yksikertainen käyttöönotto

Sähköauton älylatauksen käyttöönotto on helppoa, eikä se vaadi käyttäjältä teknistä osaamista. 

Sovellus vaatii ainoastaan yhden kirjautumisen autosi tilille. Älylataus toimii suurimmassa osassa sähköautoja, ja yhteensopivien automerkkien lista ja asetukset ovat selkeästi esitettyinä Nordic Green Energyn nettisivuilla sekä sovelluksessa. Voi katsoa yhteensopivien automerkkien ja mallien listan täältä.

Ensimmäisen aktivointikerran jälkeen sovellus tunnistaa automaattisesti, kun autosi on kytkettynä kotilaturiin ja ajoittaa auton latauksen automaattisesti halvimmille tunneille.

Jos sinulla ei ole vielä sähkösopimusta kanssamme, voit tutustua vaihtoehtoihimme täältä.

Sähköauton älylataus

Luonto kiittää älylataajaa

Sovelluksen avulla sähkökulutuksen ajoitus ei ainoastaan tuo säästöjä, vaan tukee myös ympäristöystävällistä sähkönkulutusta.

Valitsemalla Nordic Green Energyn 100 prosenttisesti ilmastoystävällisen tai uusiutuvaa energiaa hyödyntävän sähkösopimuksen, säästät sähköauton älylatauksella sekä lompakkoa että kallisarvoista luontoamme. Kun sähkönkulutus siirretään aikoihin, jolloin spot-hinnat ovat alhaalla, tämä auttaa tasoittamaan kulutuspiikkejä. Kulutuspiikkien tasoittaminen vähentää puolestaan sähköntuotannon varavoimalaitosten käyttöä, jotka usein käyttävät fossiilisia polttoaineita.

Näin sovellus toimii

Asiakkaamme voivat ladata mobiilisovelluksen ilmaiseksi älypuhelimensa valmistajan sovelluskaupasta. Sovellus on saatavilla iOS ja Android -käyttöjärjestelmille.

Kun olet kirjautunut sovellukseen, voit valita oman autosi valikosta. Ensimmäisellä käyttökerralla sovellus pyytää sinua kirjautumaan sähköauton omalle tilille. Kirjautumisen jälkeen sovellus muodostaa yhteyden auton järjestelmään.

Voit määrittää sovelluksen asetuksista, milloin haluat, että autosi akku on ladattu, ja sovellus hoitaa loput. Kun kytket autosi latauslaitteeseen, sovellus hakee vuorokauden halvimmat spot-hinnat Nord Pool -sähköpörssistä ja ohjaa auton latauksen tapahtumaan silloin, kun sähkön hinnat ovat halvimmillaan.

Prosessi suoritetaan Nordic Green Energyn pilvipalvelussa, joten esimerkiksi matkapuhelimesi akun varaustaso ei vaikuta latausprosessiin. On syytä kuitenkin muistaa, että autolla tulee olla nettiyhteys, jotta se voi vastaanottaa latauskäskyn Nordic Green Energyn pilvestä.

Älylataus toimii useimmilla kotilatureilla ja automerkeillä. Jotkut automallit eivät ole yhteensopivia autovalmistajan teknisten rajoitusten vuoksi. Lisätietoa yhteensopivista automerkeistä löydät täältä.

Kehitämme sovellusta jatkuvasti myös käyttäjiltä saamiemme kommenttien ja ehdotusten pohjalta.

Kirjoittanut: Oscar Sigfrids

Kirjoittanut: Oscar Sigfrids

Tuotepäällikkö

Oscar Sigfrids vastaa Nordic Green Energyn tuotetarjonnasta Suomessa ja Ruotsissa. Hänellä on usean vuoden kokemus energiamarkkinoista niin sähköyhtiöiden kuin järjestelmätoimittajien parista.