Voinko valita pörssisähkön kotiini?

Onko pörssisähkö sinulle tuttu? Käsitteet energia-alalla voivat olla usein tuntemattomia, sillä ne eivät esiinny jokapäiväisissä keskusteluissa. Pörssisähkösopimus on aivan tavallinen sopimus, ja voit itse vaikuttaa suoraan sähkölaskuusi valitsemalla sen!

 

Sähkömarkkinoilla tapahtuvat sähkön hinnan muutokset näkyvät suoraan Pörssisähkö-sopimuksessa. Pörssisähkössä sähkön hinta määritellään päivittäin sähkömarkkinoilla. Päivän jokaisella tunnilla on oma hintansa (spot-hinta), jonka päälle lisätään arvonlisävero ja myyjän marginaali. Tällainen hinnoittelu mahdollistaa sen, että sähkön hinta on täysin läpinäkyvä ja aina oikea, koska se perustuu kysyntään ja tarjontaan. Käytännössä pörssisähkö näyttää sähkömarkkinoilla tapahtuvat hinnan vaihtelut suoraan sähkön käyttäjälle. Vaikka yksittäisiä piikkejä suuntaan tai toiseen ilmenisikin, hinnan vaihtelut tasoittuvat ajan kuluessa.

 

Pörssisähkö sopii kaikille kodeille, mutta erityisesti siitä hyötyvät suurikulutuksiset kohteet. Sähkömarkkinat muuttuvat nyt vauhdilla, ja yksi tulevaisuuden mahdollisuuksista on kysyntäjousto. Tämä tarkoittaa sähkönkäytön siirtämistä korkean kulutuksen ja hinnan tunneilta edullisempiin ajankohtiin tai käytön hetkellistä muuttamista tehotasapainon hallitsemiseksi. Pörssisähkö on ainoa sopimustyyppi, joka mahdollistaa aktiivisen kysyntäjouston. Voit jo nyt Pörssisähkö-sopimuksen avulla painottaa kulutustasi edullisimmille tunneille ja siten säästää sähkölaskussasi.

 

Nordic Green Energyn pörssisähkösopimukset kotitalouksille ovat toistaiseksi voimassa olevia.  Voit halutessasi vaihtaa sopimuksen koska tahansa toiseen sopimukseen. Pörssisähkösopimus on joustava, ja antaa valinnan vapauden sinulle. Pörssisähkössä et maksa turhasta, sillä saat sähköä markkinahintaan ja edullisella 0,16 snt/kWh välityspalkkiolla.