Halvin sähkö

Halvin sähkö -mistä sen löytää ja mistä voi tietää, millainen sähkösopimus on halvin juuri minun kotiini?

Halvin sähkö ja säästöt sähkölaskuissa eivät kuitenkaan tule jokaiselle kodille samalla sähkösopimuksella. Kodin kulutus vaikuttaakin paljon sopivan sähkösopimuksen valintaan. Lue lisää!

 

 

 

Historiallisesti halvin hinta kilowattitunnille on usein tullut sähkösopimuksella, jossa sähkön hinta perustuu Suomen alueen spot-hintaan ja välityspalkkioon. Nordic Green Energyn Pörssisähkössä välityspalkkio on vain 0,99 snt/kWh, jolloin esimerkiksi vuosien 2019 – 2021 markkinahinnan keskihinta oli vain 5,97 snt / kWh. (sis. ALV 24%). .

 

Sähkösopimus, jossa on halvin hinta kilowattitunnille, ei välttämättä ole kuitenkaan kokonaisedullisin vaihtoehto juuri sinun kodillesi. Mikäli asut yksiössä tai kaksiossa, voi kuukausimaksusta muodostua suurikin kustannus sähkölaskuusi. Tällöin kokonaisvaltaisesti halvin sähkönhinta voi tulla kuukausimaksuttomalla sähkösopimuksella, jossa kilowattitunnin hinta on hieman korkeampi.

Chart by Visualizer

Halvin sähkö kerrostalolle

Kun asut yksiössä tai kaksiossa, kannattaa valita sopimus, jossa on mahdollisimman pienet lisäkulut, esimerkiksi alhainen kuukausimaksu. Lisäpalveluiden tarpeellisuutta voi myös miettiä harkiten. Pienikulutuksiselle 1000 kWh vuodessa kuluttavalle asunnolle kuukausimaksu, kuten 4,00 € / kk, tuo extraa sähkölaskuun jo 48 euron verran per vuosi. Jos sähkön hinta olisi 5,00 snt/kWh kuukausimaksuttomassa sähkösopimuksessa, maksaisit vuodessa sähköstä 50 € ilman kuukausimaksua. Halvin sähkö kerrostalolle tulee lähes aina kuukausimaksuttomalla sopimuksella.

Halvin sähkö omakotitalolle

Omakotitalolle halvin sähkö perustuu suurissä määrin edulliseen sähkön hintaan. Kuukausimaksun osuus laskutuksessa on pieni, jolloin kannattaa valita edullisin kilowattitunnin hinta. Jos valitset Pörssisähkön, voit pienentää sähkölaskuasi entisestään seuraamalla ja painottamalla sähkönkulutusta vuorokauden halvimmille tunneille. Nordic Green Energyn kotisivuilla voit hyödyntää vuosikulutusarviota sähkön hintojen ja sähkösopimuksien vertailussa.

Hintojen vertailu ja tilaus onnistuu helposti verkossa vain muutamassa minuutissa. Myös asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään löytämään halvimman sähkön kattavasta tarjonnastamme kotiisi. Tavoitat asiakaspalvelumme arkisin kello 9-19 välisenä aikana puhelimitse numerosta 06-357 7750.

Huom! Mikäli olet muuttamassa, suosittelemme tilaamaan sähkösopimuksen heti, kun muuttopäivämäärä on tiedossa. Osa Suomessa toimivista verkkoyhtiöistä veloittaa pikakytkentämaksua, mikäli sähköt pitäisi saada 1–2 vuorokauden sisällä.

Usein kysyttyä

Mikä on halvin sähkösopimus?

Hinnat muuttuvat markkinoilla jatkuvasti, minkä vuoksi sähköyhtiöt päivittävät sähkön hintoja säännöllisesti. Tänään halvin sähkö ei välttämättä sitä huomenna.

Kun etsit halvinta sähkösopimusta, kannattaa tutustua niin toistaiseksi voimassa oleviin kuin määräaikaisiin sopimuksiin. Juuri kodillesi halvin sähkö perustuu myös vuosikulutukseen. Mikäli asut yksiössä, kannattaa valita kuukausimaksuton sähkösopimus.

Paljonko sähkön siirto maksaa?

Sähkön siirto perustuu ajantasaiseen paikallisen verkkoyhtiön hinnastoon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. On hyvä tietää, että sähkönmyynnin vaihtaminen toiselle yhtiölle ei vaikuta siirtohintoihin.

Kuinka usein hinnat muuttuvat?

Pörssisähköön pohjautuvissa sopimuksissa hinta määräytyy joka tunti sähkön sisäänostohinnan (spot) mukaan. Hinta siis muuttuu joka tunti. Kiinteähintaisissa sopimuksissa kWh-hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Pörssisähkön hinta vaikuttaa myös tarjottaviin määräaikaisiin kiinteähintaisiin sopimuksiin. Uutta sopimusta tehdessä ei siis välttämättä kannata kiinnittää itseään pitkään kiinteähintaiseen määräaikaiseen sopimukseen, kun sähkön hinta on yleisesti korkealla. Tällöin pahimmassa tapauksessa maksat korkeaa kWh-hintaa jopa vuosien ajan.