Halvin sähkö

Halvin sähkö: mistä sen löytää ja mistä voi tietää, millainen sähkösopimus on halvin juuri minun kotiini? Halvin sähkö ja säästöt sähkölaskuissa eivät kuitenkaan tule jokaiselle kodille samalla sähkösopimuksella. Kodin kulutus vaikuttaakin paljon sopivan sähkösopimuksen valintaan. Lue lisää!

Halvin sähkö kWh

Historiallisesti halvin hinta kilowattitunnille on usein tullut sähkösopimuksella, jossa sähkön hinta perustuu Suomen alueen spot-hintaan ja välityspalkkioon. Esimerkiksi Nordic Green Energyn Pörssisähkössä välityspalkkio on 0,16 snt/kWh, jolloin esimerkiksi vuoden 2018 laskutuksen energian keskihinnaksi muodostuu 5,96 snt/kWh.

Sähkösopimus, jossa on halvin hinta kilowattitunnille, ei välttämättä ole kuitenkaan kokonaisedullisin vaihtoehto juuri sinun kodillesi. Mikäli asut yksiössä tai kaksiossa, voi kuukausimaksusta muodostua suurikin kustannus sähkölaskuusi. Tällöin kokonaisvaltaisesti halvin sähkö voi tulla kuukausimaksuttomalla sähkösopimuksella, jossa kilowattitunnin hinta on hieman korkeampi.

Spot-hinta (Suomi)
2014: 4,47 snt/kWh
2015: 3,68 snt/kWh
2016: 4,02 snt/kWh
2017: 4,12 snt/kWh
2018: 5,80 snt/kWh

Tarjoushinnat, toistaiseksi voimassa olevat. Pientalo 5 000 kWh/v
2014: 7,00 snt/kWh
2015: 6,31 snt/kWh
2016: 5,97 snt/kWh
2017: 6,13 snt/kWh
2018: 6,56 snt/kWh

Halpa sähkö kerrostalolle tulee ilman kuukausimaksua!

Halvin sähkö kerrostaloille

Kun asut yksiössä tai kaksiossa, kannattaa valita kuukausimaksuton sähkösopimus. Pienikulutuksiselle 1000 kWh vuodessa kuluttavalle asunnolle kuukausimaksu, kuten 4,00 € / kk, tuo extraa sähkölaskuun jo 48 euron verran per vuosi. Jos sähkön hinta olisi 5,00 snt/kWh kuukausimaksuttomassa sähkösopimuksessa, maksaisit vuodessa sähköstä 50 € ilman kuukausimaksua. Halvin sähkö kerrostalolle tulee lähes aina kuukausimaksuttomalla sopimuksella.

Halvin sähkö omakotitalolle tulee halvalla kilowattitunnin hinnalla

Halvin sähkö omakotitaloille

Omakotitalolle halvin sähkö perustuu suurissä määrin edulliseen sähkön hintaan. Kuukausimaksun osuus laskutuksessa on pieni, jolloin kannattaa valita edullisin kilowattitunnin hinta. Jos valitset Pörssisähkön, voit pienentää sähkölaskuasi entisestään seuraamalla ja painottamalla sähkönkulutusta vuorokauden halvimmille tunneille! Nordic Green Energyn kotisivuilla voit hyödyntää vuosikulutusarviota sähkön hintojen ja sähkösopimuksien vertailussa.

Edullinen sähkösopimus

Mikäli et ole kilpailuttanut sähkösopimustasi aiemmin, on sinulla todennäköisesti paikallisen toimitusvelvollisen myyntiyhtiön toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Historiallisesti toimitusvelvollisten toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset eivät ole halvimmasta päästä.

Energiaviraston hintatilaston mukaan vuonna 2018 toimitusvelvollisten sähköyhtiöiden energiahintojen keskihinta oli jopa 6,95 snt/kWh (pientalo, 5000 kWh/v). Halvin sähkö ei tule olemalla passiivinen kuluttaja vaan vertailemalla hintoja!

Halvin sähkö on usein vesisähköä osoitteessa nge.fi

Nordic Green Energy sähkösopimukset

Nordic Green Energyn kattavasta tarjonnasta löydät niin toistaiseksi voimassa olevia kuin määräaikaisia kiinteähintaisia sähkösopimuksia. Lisäksi voit valita uusiutuvan energian alkuperän itse ja pienentää kotisi ekologista jalanjälkeä energian osalta.

Että halvin sähkö löytyisi kodillesi Nordic Green Energyn tarjonnasta, suosittelemme käyttämään sähkösopimuksia vertaillessa kotisi vuosikulutusta apuna. Ennen sähkösopimuksen tilaamista suosittelemme myös tutustumaan Pörssisähkö-sähkösopimukseen, jossa välityspalkkio on vain 0,16 snt/kWh!

Halpa sähkö puhelimitse kotiisi

Hintojen vertailu ja tilaus onnistuu helposti verkossa vain muutamassa minuutissa. Myös asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään löytämään halvimman sähkön kattavasta tarjonnastamme kotiisi. Tavoitat asiakaspalvelumme arkisin kello 9-19 välisenä aikana puhelimitse numerosta 06-357 7750.

Huom! Mikäli olet muuttamassa, suosittelemme tilaamaan sähkösopimuksen heti, kun muuttopäivämäärä on tiedossa. Osa Suomessa toimivista verkkoyhtiöistä veloittaa pikakytkentämaksua, mikäli sähköt pitäisi saada 1–2 vuorokauden sisällä.

Usein kysyttyä

Mikä on halvin sähkösopimus?
Hinnat muuttuvat markkinoilla jatkuvasti, minkä vuoksi sähköyhtiöt päivittävät sähkön hintoja säännöllisesti. Tänään halvin sähkö ei välttämättä ole halvin sähkö huomenna. Kun etsit halvinta sähkösopimusta, kannattaa tutustua niin toistaiseksi voimassa oleviin kuin määräaikaisiin sopimuksiin. Juuri kodillesi halvin sähkö perustuu myös vuosikulutukseen. Mikäli asut yksiössä, kannattaa valita kuukausimaksuton sähkösopimus.

Mikä on ollut halvin sähkön pörssihinta?
Kun tarkastellaan viimeistä neljää vuotta, niin kesäkuussa 2015 Suomen alueen arvonlisäverolliseksi koko kuukauden Spot-keskihinnaksi muodostui 2,67 snt/kWh. Yöaikoina Spot-hinnat voivat laskea alle 1,00 snt/kWh.

Paljonko sähkön siirto maksaa?
Sähkön siirto perustuu ajantasaiseen paikallisen verkkoyhtiön hinnastoon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. On hyvä tietää, että sähkönmyynnin vaihtaminen toiselle yhtiölle ei vaikuta siirtohintoihin.

Kuinka usein hinnat muuttuvat?
Määräaikaisten kiinteähintaisten sähkösopimuksien hinnat muuttuvat markkinoiden mukana. Joskus samankestoisen sähkösopimuksen hinta voi muuttua useita kertoja viikossa. Toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa hinnat muuttuvat sopimuksen ehtojen mukaan. Esimerkiksi Nordic Green Energyn Kvartaalitakuu-sähkösopimuksessa sähkön hinta muuttuu kolmen kuukauden välein eli kvartaaleittain.