Muutoksia toistaiseksi voimassa olevien pörssisähkösopimusten hinnoittelussa

Muutoksia toistaiseksi voimassa olevien pörssisähkösopimusten hinnoittelussa

Julkaistu 4.11.2022

Sähkönhankinnan kustannustason merkittävän nousun myötä päivitämme toistaiseksi voimassa olevien pörssisähkösopimusten hintoja joulukuusta lähtien. Pörssisähkö-sähkösopimuksen välityspalkkio nousee 15.12.2022. Uuden välityspalkkion hinta on jatkossa 0,99 snt/kWh (sis. alv. 24 %), kun sähkön alkuperä on vesivoima. Jos alkuperä on tuuli- tai aurinkovoima, on uuden välityspalkkion hinta 1,29 snt/kWh (sis. alv 24 %). Välityspalkkiomme sisältävät aina uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön ilman lisäkustannuksia. Pörsissähkö-sähkösopimuksen kuukausimaksu on jatkossa 5,90 euroa (sis. alv 24 %) ja korotus astuu voimaan 1.1.2023 alkaen.

Pörssihintaisten sähkösopimusten välityspalkkio nousee 3,08 senttiin/kWh ja kuukausimaksu 7,98 euroon kuukaudessa. Uusi hinnoittelu astuu voimaan 1.12.2022. Pörssihintainen sähkösopimustyyppi on automaattinen jatkosopimus asiakkaan edeltävälle määräaikaiselle ja kiinteähintaiselle sopimukselle, mikäli asiakas ei edellisen kiinteähintaisen ja määräaikaisen sopimuksen päätyttyä ole valinnut uutta jatkosopimusta Nordic Green Energyltä.  Toistaiseksi voimassa oleva pörssihintainen sähkösopimus on aina mahdollista vaihtaa johonkin muuhun Nordic Green Energyn sähkösopimukseen.

Sähkön yleinen hintataso on tällä hetkellä poikkeuksellisen korkea. Korkeaan hintatasoon ovat vaikuttaneet monet eri tekijät kuten kallistunut maakaasun hinta, vesitilanne Pohjoismaissa, Olkiluodon kolmosreaktorin käynnistymiseen liittyvä epävarmuus ja Ukrainassa käytävä sota. Suomi on osa yhteispohjoismaista sähköjärjestelmää, jolloin myös muiden Pohjoismaiden ja sähkömarkkinakytkösten kautta koko muun Euroopan sähkömarkkinatilanne vaikuttavat hintoihimme Suomessa.

Hinnoittelumme perustuu nykykustannuksiin ja tulevan kauden arvioituun kustannuskehitykseen. Kuluttajille myytävä sähkö on tuotettu täysin uusiutuvilla energiamuodoilla, joten uusiutuvan energian alkuperätakuiden hinnat vaikuttavat myös hinnoitteluun. Vesivoimalla tuotetun energian hankinnan lisäkustannukset ovat nousseet vuoden takaisesta yli kolmen-, jopa nelinkertaisiksi, eikä niiden välitöntä laskua ole nähtävissä. Tässä kaikkia haastavassa markkinatilanteessa kannustamme asiakkaitamme tarkastelemaan omaa energiankäyttöään kotona ja miettimään, miten energiankäyttöä voisi optimoida ja näin saada säästöä sähkölaskuun. Vinkkejä energiansäästöön voit lukea verkkosivuiltamme osiosta Energianeuvonta.

 

Päivitetty 10.11.2022: Uutiseen on 10.11.2022 lisätty maininta Pörssisähkö-sähkösopimusten uuden välityspalkkion hinnasta, jos sähkön alkuperä on tuuli- tai aurinkovoima.