Nordic Green Energy tuo pörssisähkön hintaennusteen helposti kuluttajien saataville

23.02.2024 | Tiedote

Sähkönmyyntiyhtiö Nordic Green Energy tuo viikon päähän ylettyvän pörssisähköennusteen mobiiliapplikaatioonsa helposti näkyville kaikille asiakkailleen. Sama ennustetyökalu on ollut Norjassa jo pidempään käytössä ja on siellä hyvin suosittu.

Viikon päähän ylettyvän pörssisähkön hintaennusteen tarkoituksena on auttaa pörssisähköasiakkaitaan suunnittelemaan entistä paremmin sähkönkäyttöään ja mahdollisuuksien mukaan jopa pienentämään sähkölaskuaan.

Olemme tietääksemme ainoa toimija, joka tuo pörssisähkön hintaennusteen näin helposti kuluttajien saataville. Pörssisähköasiakkaamme ovat voineet jo nyt helposti seurata applikaatiostamme tämän päivän ja seuraavan päivän pörssisähkön hintoja, jotka tiedetään faktuaalisesti. Nyt samaan applikaatioon on lisätty näiden lisäksi viiden päivän ennuste”, kertoo Oscar Sigfrids, Nordic Green Energyn tuotepäällikkö.

Kulutuksen suunnittelusta useita hyötyjä

Oman sähkönkulutuksen suunnittelusta ja ajoituksesta on useita hyötyjä: Sähkön tuntihinnoittelun ansiosta pörssisähkön asiakkaat voivat ajoittaa sähkönkäytön edullisimmille tunneille, mikä voi näkyä pienempinä sähkölaskuina.

Sähkönkäytön vähentäminen huippukulutusaikoina auttaa lisäksi tasapainottamaan sähköverkon kuormitusta, mikä edesauttaa luotettavaa sähkönjakelua, ja voi vähentää tarvetta tuottaa sähköä tehokkaammilla ja ympäristölle mahdollisesti haitallisemmilla energialähteillä.

Sähkönkäytön ajoittaminen edullisimmille ajoille edistää myös uusiutuvien energialähteiden käyttöä: Näiden tuotanto on usein korkeampaa edullisen sähkön aikana.

Norjassa ennuste jo kuluttajien suositussa käytössä

Ennusteen tekee Nordic Green Energyn norjalainen yhteistyökumppani Volue. Ennuste pohjautuu suureen määrää dataa, joka sisältää esimerkiksi sääennusteen sekä tiedot vesivoimatilanteesta ja mahdollisista ydinvoiman huoltokatkoista.

Kun tiedossa olevat saman ja seuraavan päivän hinnat näkyvät applikaatiossa tuntihintoina, hintaennusteet näkyvät taulukossa kuuden tunnin jaksoina.

Sigfridsin mukaan ennuste antaa hyvän kokonaiskuvan ja siihen voi suhtautua kuten sääennusteisiin: Mitä lähempänä ennustepäivää ollaan, sitä todennäköisemmin ennuste pitää paikkansa. Viikon päähän taas on heikoin näkymä. Ennuste päivittyy applikaatioon tunnin välein.

Norjassa sisaryhtiöllämme Fjordkraftilla applikaation ennuste on jo ollut jonkin aikaa käytössä ja se on hyvin suosittu. Siellä tiedetään, että ennusteosio on applikaation katsotuin sivu aina sunnuntaisin, mikä kertoo siitä, että sitä todella käytetään viikon suunnittelussa. Tarkoituksenamme onkin helpottaa kuluttajien arkea.”

Applikaation älylataustoiminnolla säästöä sähköautoilijoille

Nordic Green Energy toi mobiiliapplikaationsa asiakkaidensa käyttöön viime maaliskuussa.

Sähkön hintojen, kulutustietojen ja kustannusten sekä laskujen raportoinnin lisäksi applikaatiolla sähköauton omistajat voivat ohjata sähköauton latauksen automaattisesti halvimpiin aikoihin.

Sähköauton älylatauksen käyttöönotto on helppoa, eikä se vaadi käyttäjältä teknistä osaamista. Älylatauksen avulla autoilija voi säästää helposti rahaa sähköautoa lataamalla.

”Laskelmiemme mukaan esimerkiksi vuoden 2022 aikana mobiilisovelluksen älylataustoiminto olisi säästänyt keskimääräisen sähköautoilijan latauslaskusta parhaimmillaan jopa 66 prosenttia kuukaudessa. Säästetty rahamäärä riippuu luonnollisesti paljon siitä, kuinka paljon autoilee. Esimerkiksi 15 000 kilometriä ajavalle älysovellus olisi tuonut jo noin 400 euron säästöt vuonna 2022”, Sigfrids kertoo.

Lisätietoja:

Oscar Sigfrids
Tuotepäällikkö
oscar.sigfrids@nordicgreen.fi
p. 040 542 6535

Nordic Green Energy lyhyesti:

Nordic Green Energy (kaupparekisterissä Suomessa Switch Nordic Green AB Filial Finland ja Ruotsissa Switch Nordic Green AB) on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä. Nordic Green Energy myy vain ilmastoystävällistä ja 100% uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Nordic Green Energy on viime vuosina valittu yhdeksi Suomen suositelluimmista sähkönmyyjistä. Nordic Green Energy on osa Elmera Group -energiakonsernia, joka on Pohjoismaiden suurimpia sähkönmyyjiä palvellen yli miljoonaa kotitalous-, yritys- ja julkishallinnon asiakasta. Elmera Group on listattu Oslon pörssiin. Lue lisää: www.nordicgreen.fi