Fjordkraftista Nordic Green Energyn uusi omistaja

 

Norjan suurin sähkön vähittäismyyjä, Fjordkraft AS, ostaa Nordic Green Energyn norjalaiselta Troms Kraft AS:ltä. Kaupan myötä Nordic Green Energystä tulee Fjordkraft konsernin 100 % omistama yhtiö.

Fjordkraft on Norjan suurin sähkönmyyjä noin 27 % markkinaosuudella ja luonnollinen suunta on hakea kasvua kotirajojen ulkopuolelta. Suomi ja Ruotsi identtisellä sähkömarkkinamallilla Norjan kanssa olivat luonnollinen laajentumisen kohde ja Nordic Green Energyn osto sopii täydellisesti siihen tavoitteeseen.

 

”Nordic Green Energy nähdään vihreänä ja uusiutuvaan energiaan keskittyvänä toimijana, ja se tarjoaa hyvän pohjan kasvulle ja selkeän yhtäläisyyden Fjordkraftille. Tämä yritysosto asemoi Fjordkraftin erinomaisesti jatkamaan kasvuaan Pohjoismaissa, samalla kun markkinamallit Pohjoismaissa yhdenmukaistuvat ja kilpailun taso muuttuu entistä pohjoismaisemmaksi”, sanoo Arnstein Flaskerud, jonka titteli Fjordkraftissa on Executive Vice-President (EVP) and Head of Strategy and M&A.

 

Kaupan myötä Nordic Green Energystä tulee osa Fjordkraftia, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkönmyyjistä yli miljoonalla asiakkaalla. Nordic Green Energy näkee tämän yritysoston erittäin positiivisena sekä yhtiön tulevalle kehitykselle että asiakkaiden ja yhteistyökumppaneidensa kannalta. Fjordkraft satsaa samoin kuin Nordic Green Energy kuluttaja- ja yrityssegmenttiin sekä julkisen sektorin asiakkaisiin. Kasvua haetaan jatkossakin vahvasti orgaanisesti sekä mahdollisesti sopivilla uusilla yritysostoilla. Kasvun myötä Nordic Green Energy tarjoaa entistä enemmän liiketoimintamahdollisuuksia myös yhteistyökumppaneillemme. Fjordkraft on innovatiivinen yhtiö, joka tuo selkeää lisäarvoa Nordic Green Energyn kehitykselle.

 

”Fjordkraft on osoittanut kykynsä kasvaa kilpailluilla markkinoilla. Heillä on laaja palveluvalikoima, joka tulevaisuudessa saadaan myös meidän asiakkaiden ulottuville. Lisäksi Fjordkraft tarjoaa Nordic Green Energyn käyttöön entistä suuremmat mittakaavaedut, joilla saadaan asiakkaille entistä parempia palveluita kilpailukykyisemmillä hinnoilla. Myöskin Fjordkraft on meidän tapaamme vahvasti ekologinen yhtiö, joten vihreä brändimme saa hyvän uuden kodin”, sanoo Erki Milistver, Nordic Green Energyn toimitusjohtaja.

Artikkeli julkaistu 30.10.2020 osoitteessa www.nordicgreen.fi

Lisätietoa: Fjordkraft on johtava brändi sekä suurin sähkönmyyjä Norjan sähkömarkkinoilla. Yhtiö toimittaa sähköä arviolta 1,8 miljoonalle ihmiselle yli miljoonassa käyttöpaikassa kotitalouksissa, yrityksissä ja julkisissa yhteisöissä ympäri Norjaa. Fjordkraftista tuli matkapuhelinpalvelujen tarjoaja huhtikuussa 2017, ja se on tällä hetkellä Norjassa alan suurin palveluntarjoaja ilman omaa verkkoa. Fjordkraftin pääkonttori on Bergenissä ja muut toimistot sijaitsevat Trondheimissa, Sandefjordissa, Oslossa, Stavangerissa, Vinstrassa, Hamarissa, Kongsvingerissä ja Sortlandissa. Vuonna 2019 kokonaisliikevaihto oli 7,1 miljardia Norjan kruunua. Fjordkraft Holding ASA listattiin Oslon pörssiin 21. maaliskuuta 2018.