Ilmasto pörssisähkö – edullinen ilmastoteko

Valitsemalla Ilmasto pörssisähkö -sopimuksen teet ilmastoystävällisen valinnan! Sopimus sopii myös hintatietoisille, sillä saat sähköä markkinahintaan ja vain 0,45 snt/kWh (alv 24 %) välityspalkkiolla. Suurimman hyödyn saat, kun painotat sähkönkulutustasi sähköpörssin edullisimmille tunneille. Kulutuksen optimoinnissa sinua auttaa Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovellus, josta näet spot-hinnat tänään ja huomenna sekä hintaennusteen jopa viikon ajalle.

Mitä on ilmastosähkö?

Ilmastoystävällinen sähkö on tuotettu alkuperätodennetulla ydinvoimalla. Tämä tarkoittaa, että energian tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä. Suomen energiavarmuuden kannalta ydinvoima on välttämätön sekä luotettava energian lähde ja vähentää omalta osaltaan tehokkaasti irtautumista fossiilisista polttoaineista. Tuet vihreää siirtymää valitsemalla ilmastoystävällisen sähkösopimuksen.

Ilmastoystävällinen sähkön tuotanto eroaa uusiutuvan energian tuotantomuodoista siten, että uusiutuvan energian tuotannossa käytetään vain uusiutuvia luonnonvaroja. Näitä ovat esimerkiksi vesi-, tuuli- ja aurinkovoima. Ilmastoystävällisen energian tuotannossa taas käytetään uusiutumattomia luonnonvaroja, mutta sen tuotannosta ei synny hiilidioksidipäästöjä.

100 % Hiilidioksidivapaa

Ilmasto pörssisähkö -sopimuksessa sähkö on tuotettu täysin hiilidioksidivapaasti. Valitsemalla sen tuet päästötöntä huomista ja edesautat vihreää siirtymää.

Ilmastoteko

Kun valitset Ilmasto pörssisähkö -sopimuksen, teet helpon ilmastoteon, Keskimäärin kerrostaloasunnossa asuva (vuosikulutus n. 2500 kWh) säästää vuosittain CO2-päästöjä 0,72 tonnia, kun hän valitsee ilmastoystävällisellä energialla tuotetun sähkön. Tämä vastaa yli 5000 autolla ajettua kilometriä tai kolmea lentoa Helsingistä Müncheniin.

Mahdollisuus vaikuttaa omaan sähkölaskuusi

Pörssisähkön hinta vaihtelee joka vuorokauden tunti. Seuraamalla hintojen kehitystä, voit optimoida omaa sähkönkulutustasi ohjaamalla sitä sähköpörssin halvoille tunneille ja näin vaikuttaa suoraan omaan sähkölaskuusi. Sähkön spot-hintoja seuraat kätevästi Nordic Green Energyn mobiilisovelluksella.

Ilmasto pörssisähkö on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joten voit halutessasi vaihtaa sopimuksen koska tahansa toiseen.

Tilaa Ilmasto pörssisähkö

Ilmasto pörssisähkö -sopimuksessa hinta perustuu Suomen alueen sähköpörssin spot-hintaan. Lisäksi hintaan lisätään pieni myyjän välityspalkkio, joka kattaa sähkön hankinnan ja välityksen kustannukset sekä kuukausimaksu. Näin saat selkeän ja läpinäkyvän hinnoittelun ilman piilokuluja.

Sopimuksen alkuperä

Sopimuksen sähkö on tuotettu alkuperätodennetulla ydinvoimalla.

Sopimuksen kesto

Sopimus on toistaiseksi voimassa. Voit päättää sopimuksen joustavasti koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Katso, miten Pörssisähkön hinta on kehittynyt

Suomen alueen Spot-hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä seuraavan vuorokauden kullekin tunnille vuorokautta edeltävänä päivänä noin kello 13:45 (CET). Hinta muodostuu sähköpörssiin syötettyjen osto- ja myyntitarjousten leikkauspisteessä. Spot-hintaa seuraat kätevästi mobiilisovelluksellamme. Sieltä näet myös spot-hintaennusteen jopa viikon ajalle.

Pörssisähkön hinta perustuu välityspalkkioomme energialle sekä Suomen alueen Spot-hintaan, joista muodostuu energian lopullinen laskutushinta. Tutustu Suomen alueen kuukausittaisten Spot-hintojen kehitykseen tällä sivulla olevassa taulukossa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Sovelluksellamme seuraat helposti spot-hintaa ja näet hintaennusteen jopa viikon ajalle

Usein kysyttyä pörssisähköstä
ja spot-hinnoista

Mihin pörssisähkön hinta perustuu?

Pörssisähkön hinta perustuu Suomen alueen spot-hintoihin, mihin tyypillisesti lisätään myyjän välityspalkkio ja kuukausimaksu. Spot-hinnat määräytyvät Nord Pool -sähköpörssissä ja jokaisella vuorokauden tunnilla on oma spot-hintansa. 

Mikä on välityspalkkio?

Spot-hintaan perustuviin sopimuksiin lisätään yleensä myyjän välityspalkkio, jota kutsutaan myös marginaaliksi. Välityspalkkiolla katetaan sähkön hankinnan ja välityksen kustannuksia. Välityspalkkio on kiinteä, eikä se muutu, vaikka spot-hinnat muuttuvat.

Pörssisähkön laskutus ja miten hinta näkyy laskulla

Mikäli sinulla on Suomen alueen spot-hintaan kokonaan tai osoittain perustuva sopimus (esim. Pörssisähkö- tai SMARTTI-sopimus), laskulla näkyy oma kokonaiskulutuksesi ja kulutuksesi keskihinta. Keskihinta on sinun oma painotettu keskihintasi, joka perustuu kulutusmäärääsi, milloin olet kuluttanut sähköä ja mikä on ollut sähkön hinta minäkin tuntina.

Esimerkki miten keskihinta lasketaan:

Tunti
Kulutus 
Sähkön hinta
spot+välityspalkkio 
Laskutus
1. 4 kWh 40 snt/kWh 1,60 €
2. 6 kWh 10 snt/kWh 0,60 €
3. 8 kWh 5 snt/kWh 0,40 €
Yhteensä 20 kWh 2,60 €

Tällöin laskulle lasketaan keskihinta seuraavasti:

2,60€ / 20 kWh = 0,13 €/kWh

Laskulla keskihinta esitetään seuraavasti:

20 kWh x 0,13 € = 2,60 €

Oman kulutuksesi näet aina halutessasi tunnin tarkkuudella Oma Virta -portaalistamme Kulutus-osion alta.

Miten voin seurata spot-hinnan kehitystä?

Suomen alueen spot-hinta määräytyy sähköpörssissä seuraavan vuorokauden jokaiselle tunnille vuorokautta edeltävänä päivänä n. kello 13:45 Suomen aikaa.

Spot-hintaa seuraat kätevästi Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovelluksella. Sovelluksesta näet spot-hinnat tänään ja huomenna sekä hintaennusteen seuraavan viiden päivän ajalle.