Uusiutuva 
pörssisähkö – helppo vihreä teko

Valitse Uusiutuva pörssisähkö -sopimus, niin saat joustavan ja ympäristöystävällisen sopimuksen samassa paketissa. Sopimuksen sähkö on tuotettu uusiutuvalla energialla. Pörssisähkössä saat sähköä markkinahintaan ja 0,99 snt/kWh (alv 24 %) välityspalkkiolla. Suurimman hyödyn pörssisähköstä saat, kun painotat sähkökulutusta edullisimmille tunneille. Kulutuksen optimoinnissa sinua auttaa Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovellus, josta näet spot-hinnat tänään ja huomenna sekä hintaennusteen jopa viikon ajalle.

Vaikuta valitsemalla uusiutuva sähkösopimus

100 % uusiutuvaa energiaa

Valitsemalla Uusiutuva pörssisähkö -sopimuksen varmistat, että sähkösi on tuotettu uusiutuvalla energialla eli vesi-, tuuli- tai aurinkovoimalla. Nordic Green Energyn myymä uusiutuva energia on aina alkuperätodennettua. Halutessasi voit valita sopimukseesi myös lisäpalveluna EKOenergian.

Vihreä teko

Kun valitset Uusiutuva pörssisähkö -sopimuksen, teet helpon ympäristöteon ja tuet vihreää tulevaisuutta. Tiesitkö, että kun 8000 kWh:a vuodessa kuluttava koti vaihtaa sähkönsä vihreään, vastaa CO2-päästöistä syntyvä säästö sitä määrää, joka syntyy, kun yksi henkilö lentäisi 4 kertaa vuodessa Helsingistä – Pariisiin?

Mahdollisuus vaikuttaa omaan sähkölaskuusi

Pörssisähkön hinta vaihtelee joka vuorokauden tunti. Seuraamalla hintojen kehitystä, voit ohjata omaa sähkönkulutustasi sähköpörssin halvoille tunneille ja näin vaikuttaa suoraan omaan sähkölaskuusi. Sähkön spot-hintoja seuraat kätevästi Nordic Green Energyn mobiilisovelluksella.

Uusiutuva pörssisähkö on toistaiseksi voimassa oleva tuote, joten voit halutessasi vaihtaa sopimuksen koska tahansa toiseen sopimukseen.

Tilaa Uusiutuva pörssisähkö

Uusiutuva pörssisähkö -sopimuksessa hinta perustuu Suomen alueen sähköpörssin spot-hintaan. Lisäksi hintaan lisätään myyjän välityspalkkio, joka kattaa sähkön hankinnan ja välityksen kustannukset (esimerkiksi sähkön alkuperätakuut) sekä kuukausimaksu. Näin saat selkeän ja läpinäkyvän hinnoittelun ilman piilokuluja. Välityspalkkiomme on 0,99 snt/kWh.

Sopimuksen alkuperä

Sopimuksen sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvalla energialla (vesi-, tuuli- ja aurinkovoima).

Sopimuksen kesto

Sopimus on toistaiseksi voimassa. Voit päättää sopimuksen joustavasti koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Katso, miten Pörssisähkön hinta on kehittynyt

Suomen alueen Spot-hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä seuraavan vuorokauden kullekin tunnille vuorokautta edeltävänä päivänä noin kello 13:45 (CET). Hinta muodostuu sähköpörssiin syötettyjen osto- ja myyntitarjousten leikkauspisteessä. Spot-hintaa seuraat kätevästi mobiilisovelluksellamme. Sieltä näet myös spot-hintaennusteen jopa viikon ajalle.

Pörssisähkön hinta perustuu välityspalkkioomme energialle sekä Suomen alueen Spot-hintaan, joista muodostuu energian lopullinen laskutushinta. Tutustu Suomen alueen kuukausittaisten Spot-hintojen kehitykseen tällä sivulla olevassa taulukossa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Sovelluksellamme seuraat helposti spot-hintaa ja näet hintaennusteen jopa viikon ajalle

Usein kysyttyä pörssisähköstä
ja spot-hinnoista

Mihin pörssisähkön hinta perustuu?

Pörssisähkön hinta perustuu Suomen alueen spot-hintoihin, mihin tyypillisesti lisätään myyjän välityspalkkio ja kuukausimaksu. Spot-hinnat määräytyvät Nord Pool -sähköpörssissä ja jokaisella vuorokauden tunnilla on oma spot-hintansa. 

Mikä on välityspalkkio?

Spot-hintaan perustuviin sopimuksiin lisätään yleensä myyjän välityspalkkio, jota kutsutaan myös marginaaliksi. Välityspalkkiolla katetaan sähkön hankinnan ja välityksen kustannuksia. Välityspalkkio on kiinteä, eikä se muutu, vaikka spot-hinnat muuttuvat.

Pörssisähkön laskutus ja miten hinta näkyy laskulla

Mikäli sinulla on Suomen alueen spot-hintaan kokonaan tai osoittain perustuva sopimus (esim. Pörssisähkö- tai SMARTTI-sopimus), laskulla näkyy oma kokonaiskulutuksesi ja kulutuksesi keskihinta. Keskihinta on sinun oma painotettu keskihintasi, joka perustuu kulutusmäärääsi, milloin olet kuluttanut sähköä ja mikä on ollut sähkön hinta minäkin tuntina.

Esimerkki miten keskihinta lasketaan:

Tunti
Kulutus 
Sähkön hinta
spot+välityspalkkio 
Laskutus
1. 4 kWh 40 snt/kWh 1,60 €
2. 6 kWh 10 snt/kWh 0,60 €
3. 8 kWh 5 snt/kWh 0,40 €
Yhteensä 20 kWh 2,60 €

Tällöin laskulle lasketaan keskihinta seuraavasti:

2,60€ / 20 kWh = 0,13 €/kWh

Laskulla keskihinta esitetään seuraavasti:

20 kWh x 0,13 € = 2,60 €

Oman kulutuksesi näet aina halutessasi tunnin tarkkuudella Oma Virta -portaalistamme Kulutus-osion alta.

Miten voin seurata spot-hinnan kehitystä?

Suomen alueen spot-hinta määräytyy sähköpörssissä seuraavan vuorokauden jokaiselle tunnille vuorokautta edeltävänä päivänä n. kello 13:45 Suomen aikaa.

Spot-hintaa seuraat kätevästi Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovelluksella. Sovelluksesta näet spot-hinnat tänään ja huomenna sekä hintaennusteen seuraavan viiden päivän ajalle.