Tuotevalikoima täydentyy ilmastoystävällisellä sähköllä

14.07.2023 | Uutinen

Nordic Green Energy uudistaa sähkösopimustarjontaansa ja tuo myyntiin Ilmasto pörssisähkö -sähkösopimuksen. Ilmasto pörssisähkö on ilmastoystävällinen valinta, sillä se on täysin hiilidioksidipäästöttömästi tuotettua sähköä. Tuotevalikoimassa säilyy edelleen myös uusiutuvilla energialähteillä (vesi, tuuli, aurinko) tuotettu sähkösopimusvaihtoehto, Uusiutuva pörssisähkö.

Ilmasto pörssisähkö on tuotettu täysin hiilidioksidivapaasti ilmastoa kuormittamatta. Ilmastoystävällinen sähkö on tuotettu alkuperätodennetulla ydinvoimalla, jolloin sen tuotannossa ei käytetä mitään fossiilisia alkuperiä. ”Ydinvoimalla tuotetun sähkön kysyntä on kasvanut, ja yhä useampi asiakkaamme on tiedustellut mahdollisuutta siirtyä käyttämään ilmastoystävällistä sähköä vaihtoehtona täysin uusiutuvalle sähkölle”, kertoo Nordic Green Energyn toimitusjohtaja Kenneth Kastrén.

Uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön hinta on kallistunut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. ”Uusiutuvilla energialähteillä tuotettu ja myymämme vihreä sähkö on aina alkuperämerkittyä sähköä. Uusiutuville energialähteillä tuotetun sähkön alkuperätakuiden hinnat ovat moninkertaistuneet alle vuodessa. Tällä on suora vaikutus niiden pörssisähkösopimusten marginaaleihin, joiden alkuperänä on vesi, tuuli tai aurinko. Haluamme tuoda sopimusvalikoimaamme täysin vihreän sähkön rinnalle nyt myös hiilidioksidivapaan ja ilmastoystävällisen tuotteen, jonka alkuperätakuiden hinnat eivät ole tällä hetkellä pilvissä”, sanoo Kastrén.

Ilmastoystävällinen sähkö on kilpailukykyistä ja sen hiilidioksidivapaa tuotantomuoto on Nordic Green Energyn arvojen mukaista. ”Koko tuotepalettimme mahdollistaa asiakkaillemme kestävän valinnan ympäristön ja ilmaston puolesta, riippumatta siitä, minkä tuotteen asiakas valitsee. Nordic Green Energy on siten aina luonnollisin valinta sähköyhtiöksi”, sanoo Kastrén.