Energiaa tuulesta

Tuulisähköä tuotetaan tuulivoimalla, joka on vahvasti kasvava uusiutuvan energian tuotantomuoto, ja samalla yksi puhtaimmista tavoista tuottaa energiaa. Tuulisähkö on lähes hiilidioksidivapaata ja tuuli on itsessään uusiutuva ja päästötön energiamuoto.

Ympäristöystävällinen tuulisähkö

Tuulisähkö on loistava valinta ympäristön kannalta, sillä se tukee kansallista energia- ja ilmastostrategiaa. Strategian tavoitteena on, että että puolet suomalaisten energian loppukulutuksesta muodostuisi uusiutuvan energian käytöstä 2020-luvulla. Valitsemalla tuulisähkön olet osa tätä toteutuvaa strategiaa.

Voit valita sähkösopimukseesi lisäksi Suomen luonnonsuojeluliiton EKOenergia-merkinnän. Tuulienergiaa voidaan myydä EKOenergia-merkittynä, jos tuotantolaitokset on sijoitettu suojeltujen luontokohteiden ja tärkeiden lintualueiden ulkopuolelle. Näin ollen tuulisähkösi on taatusti kestävästi tuotettua. Ostaessasi EKOenergia-merkittyä tuulisähköä tuet lisäksi EKOenergian Ilmastorahastoa, joka rahoittaa puhtaan energian projekteja kehittyvissä maissa.

Tuulivoimaan vaihtaminen kannattaa

Tuulivoimaan kannattaa vaihtaa, sillä siten pienennät hiilijalanjälkeäsi heti. Samalla nopeutat siirtymistä fossiilisista polttoaineista puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan, sillä mitä enemmän tuulivoimaa ostetaan, sitä enemmän tuulivoimaloita myös rakennetaan.

Tuulivoimaloita on rakennettu aktiivisesti viime vuosina, ja esimerkiksi vuoden 2019 aikana Suomeen rakennettiin 56 uutta tuulivoimalaa. Kaikkiaan Suomessa oli vuoden 2019 lopussa 754 tuulivoimalaa, joiden kokonaiskapasiteetti on 2284 MW. (Motiva) Tule mukaan rakentamaan kestävää kasvua ja hyvinvointia Suomeen tuulivoiman avulla!