Yrityksen sähkönhankinta

Yrityksen sähkönhankinta voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Joskus hankinta on pilkottu moneen osaan ja mukana voi olla useitakin kumppaneita. Nordic Green Energyn yritysasiakkaana saat kaikki palvelut ja asiantuntijan avun yhdestä paikasta, ilman välikäsien lisäkuluja.

Anna asiantuntijoidemme auttaa yritystäsi saavuttamaan optimaalisen sähkönhankinnan ratkaisun. Tutustu palveluihimme ja pyydä tarjous helposti.

PIENYRITYKSET

Pienyrityksen sähkönhankinnassa oikea sähkösopimus sähkön kulutusprofiiliin perustuen takaa optimaalisimman ratkaisun. Mikäli kulutusta tapahtuu myös ilta- ja yöaikaan, sekä kohde on tuntimitattu, suosittelemme erityisesti Nordic Green Energyn Pörssisähköä. Pörssisähkön avulla voit ottaa hyödyn matalista Spot-hinnoista.

Määräaikainen sähkösopimus on turvallinen valinta. Sähkön hinta pysyy samana sovitun jakson, joka helpottaa myös kustannusten budjetointia tulevaisuudelle.

KESKISUURET YRITYKSET

Keskisuuren yrityksen sähkönhankinta voidaan toteuttaa monella eri tavalla, toimialaan katsomatta. Sähkön vuosikulutuksen ollessa 200-2000 MWh, asiantuntijamme paketoivat yrityksellesi yksilöllisen ratkaisun. Hinta voidaan sopia kiinteäksi, osittain kiinteäksi tai muuttuvaksi sähköpörssin mukaan.

Nordic Green Energyn keskisuuren yritysasiakkaan sähkönhankinnan ratkaisu muodostetaan aina asiakasyrityksen kulutustietojen ja vallitsevan markkinatilanteen mukaisesti.

SUURYRITYKSET

Suuren yrityksen sähkönhankinta suunnitellaan aina Nordic Green Energy asiantuntijan ja salkunhoitajan avustuksella. Ehdotettu ratkaisu perustuu vallitsevaan markkinatilanteeseen ja yrityksen sähkön käyttötietoihin.

Suuryrityksille tarjottavia palveluita ovat mm. marginaali- ja johdannaissopimukset, salkunhallintapalvelut sekä tasatehosopimukset. Palvelut suunnitellaan aina yrityskohtaisesti ja suosittelemme tutustumaan tarkemmin räätälöityyn sähkönhankintaan.

Räätälöity sähkönhankinta

Anna sähkönhankinnan asiantuntijoiden auttaa yritystäsi. Nordic Green Energyn asiakkaana saat kaikki palvelut yhdestä paikasta. Alla kerromme askel askeleelta, kuinka sähkönhankinnan prosessi etenee.

1. Nykytila-analyysi

Kun pyydät meiltä tarjouksen, kartoitamme yrityksesi nykytilan sähkönhankinnan osalta. Tämän aikana analysoimme mm. yrityksesi sähkön kulutustiedot ja -profiilit tunnin tarkkuudella. Tarkkojen kulutustietojen avulla voimme muodostaa lopulta ehdotuksen, joka on luotu juuri yrityksesi yksilöllisten kulutustietojen perusteella.

Yrityksesi kulutustiedot ovat tärkeä osa tarjouksen muodostamista, koska niiden avulla:

N

Saamme selville yrityksesi piikkitunnit, jolloin sähkönkulutus ja kustannukset ovat korkeimmillaan.

N

Saamme selville vuodenaikakohtaiset vaihtelut, joka vaikuttaa siihen, kuinka sähkö kannattaa hankkia.

2. Markkina-analyysi

Kun kulutustiedot ovat tiedossa, asiantuntijamme tekevät markkina-analyysin. Tämän aikana kartoitamme termiini- ja aluehintaerotuotteiden hinnat ja nykyhetken markkinaperusteiset indikaatit, joita ovat mm. raaka-aineiden hinnat, vesivarantojen tila, sääennusteet ja analyytikoiden markkinanäkemykset.

Markkina-analyysi toimii pohjana ehdotukselle, jonka avulla:

N

Kartoitamme edullisimmat tulevaisuuden ajanjaksot sähkön osalta.

N

Analysoimme, ovatko tietyt ajanjaksot ylihinnoiteltuja aluehintaerotuotteiden tai termiinituotteiden osalta.

N

Kulutustietoihin ja piikkitunteihin pohjautuen analysoimme, mikä sähkönhankinnan palvelu olisi sopivin vaihtoehto asiakasyritykselle.

3. Ehdotus

Kun yrityksesi kulutustiedot ja markkinatilanne ovat tiedossa, on asiantuntijoidemme helppo muodostaa kokonaisedullisin tarjous yrityksellesi tarjouspyynnön mukaisesti. Ehdotus voi olla marginaali- ja johdannaissopimus, salkunhallintasopimus, tasatehosopimus, Hybridi-sopimus tai esimerkiksi Spot-toimitussopimus. Mikäli olet kiinnostunut jostain tietystä palvelusta, muistathan ilmoittaa toiveesi tarjouspyynnön yhteydessä.

Tarjouspyynnön, kulutustietojen ja markkina-analyysin pohjalta lähetämme ehdotuksen, joka:

N

On räätälöity yrityksesi sähkön käyttötietoihin perustuen.

N

Näkemyksemme parhaimmasta ratkaisusta.

4. Toimitus ja seuranta

Mikäli ehdotuksemme osui napakymppiin, siirtyy yrityksesi kohteet Nordic Green Energyn toimitukseen sopimuksen täyttämisen jälkeen. Asiakkuuden aikana yrityksesi saa veloituksetta päivittäin hinnankiinnitysraportit ja viikoittain salkunhallintapäällikön markkinaraportit Pohjoismaisista sähkömarkkinoista.

Lisäksi asiakkaanamme yrityksesi voi nauttia monista muista Nordic Green Energyn ilmaisista palveluista ja asiakaseduista.

N

Henkilöstö-alennukset sähkösopimuksista.

N

Referessinäkyvyys verkossa.

N

Todistus uusiutuvan energian käytöstä.

Hyvä tietää!

 

Marginaali eli sähkönmyyjän toimituspalkkio on usein vain noin 7-14% lopullisesta yrityksen maksamasta sähkön hinnasta. Marginaaliakin tärkeämpää on se, että sähkönhankinnan ratkaisu on yrityksen sähkönkäyttöön sopiva ja ajoitus oikea.

 

Säästöt sähkönhankinnassa perustuvat oikeaan ratkaisuun ja ajoitukseen. Pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla Spot-ja johdannaishinnat voivat nousta tai laskea hyvinkin nopeasti, jolloin markkinaperusteisilla muuttujilla on suurin vaikutus lopulliseen sähkön hintaan. Toimittajan marginaali on vastaavasti kiinteä sovitun toimitusjakson.

 

Räätälöidyt sähkönhankinnan ratkaisut muodostetaan asiakasyrityksillle aina toimialan ja sähkönkulutuksen perusteella. Ehdotetut ratkaisut vaihtelevat yrityskohtaisesti.