Vesivoima

Pohjoismaissa vesivoima on yleisin ja edullisin ekologinen energian tuotantomuoto. Valitse sähkön alkuperäksi vesivoima ja toimitamme yrityksellesi alkuperämerkittyä vesisähköä pohjoisen joista ja järvistä.

  • Yleisin tuotantomuoto Pohjoismaissa
  • 100% vihreää alkuperämerkittyä sähköä
  • Ei hiilidioksidipäästöjä eikä ydinjätettä

Vesivoima pohjoisen yleisin tuotantomuoto

Nordic Green Energyn asiakkaana voi itse valita sähkösi alkuperän. Tarjontaamme kuuluu vesi-, tuuli- ja aurinkovoimalla tuotettua sähköä sekä EKOenergia-merkittyä sähköä. Löydät sähkösopimusvalikoimastamme monia hyviä valmiita sopimusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja voit myös pyytää tarjouksen asiantuntijoiltamme.

Mistä vesivoima tulee?

Pohjoismaissa vesivoimalla on ollut keskeinen rooli energiantuotannossa kautta historian. Suomessa on toiminnassa yli 220 vesivoimalaitosta ja riippuen vuodesta vesivoima vastaa noin viidennestä koko Suomen energiantuotannosta. Norjassa arviolta 99% sähköstä on tuotettu vesivoimalla ja Ruotsissa 45 %. Nordic Green Energyn toimittama vesivoimalla tuotettu sähkö tulee pääsääntöisesti muun muassa seuraavista konsernin norjalaisista voimaloista: Solbergfoss, Dividalen, Skibotn ja Bardufoss. Lisäksi teemme jatkuvasti yhteistyötä eri Pohjoismaisten voimalaitosten kanssa Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.

(Kuva: Troms Kraft-konsernin Skibotnin voimalaitos Pohjois-Norjassa.)