EKOenergiaa omilla ehdoilla

 

Jos olet innokas Twitterin käyttäjä, olet saattanut huomata suositun #ilmastoteot tunnisteen. Sadat suomalaiset ovat innostuneet jakamaan vinkkinsä hauskimmasta, helpoimmasta, rahaa säästävimmästä, antoisimmasta ja pitkäaikaisimmasta ilmastoteostaan. Vinkeissä toistuvat esimerkiksi kasvisruoan lisääminen ruokavalioon, joukkoliikenteen suosiminen, kotimaan matkailu ja heräteostosten vähentäminen. Helpoimmaksi ilmastoteoksi on mainittu useissa viesteissä sähkön vaihtaminen uusiutuvaan energiaan. 

 

Twitterissä jaetut vinkit suuntaavat kohti kestävämpää tulevaisuutta ja haastavat punnitsemaan oman kulutuksen seurauksia ympäristölle. Uusiutuvan energian käyttäminen on huomaamaton tapa vähentää asumisen ympäristövaikutuksia. Jotta meillä olisi mahdollisimman paljon keinoja ympäristötietoisuuden lisäämiseksi, ylläpitää Suomen luonnonsuojeluliitto Ekoenergia-merkkiä. Se on ensimmäinen ja ainoa yleiseurooppalainen sähkön ympäristömerkki. EKOenergia on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle sähkölle ja uusiutuvalle kaasulle. Energia, jolle on myönnetty EKOenergian ympäristömerkki, ei ole pelkästään uusiutuvaa vaan täyttää myös ympäristöjärjestöjen hyväksymät kestävyyskriteerit.

Ympäristömerkin myöntämiseksi tuuli-, vesi-, aurinko- ja biovoiman tulee täyttää Suomen luonnonsuojeluliiton sähköenergialle määrittämät kriteerit. Nordic Green Energyn toimittama EKOenergia-merkitty sähkö on tuotettu tuuli-, aurinko- tai vesivoimalla ja se auditoidaan EKOenergian laatiman toimenpidelistan mukaisesti. Lisäksi sähkön alkuperä varmennetaan ulkoisen tilintarkastajan toimesta. Kun valitset EKOenergian, lahjoitetaan jokaisesta myydystä EKOenergia-merkitystä megawattitunnista 0,10 senttiä EKOenergian Virtavesirahastoon. Lisäksi vesivoiman myynnistä varoja ohjautuu myös Ilmastorahastoon. Rahasto investoi uuteen uusiutuvan energian tuotantoon tai energiansäästöhankkeisiin.

Nordic Green Energyn asiakkaana voi itse valita sähkösi alkuperän, jonka voit tilata kotiisi tai yritykselle. EKOenergia ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä eikä ydinjätettä. Sähkösopimusvalikoimaamme kuuluu monia hyviä valmiita sopimusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja voit myös pyytää tarjouksen asiantuntijoiltamme.