Sähkön hinta

Sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti markkinoilla, minkä vuoksi sähköyhtiöt päivittävät sähkötarjouksia alati. Sähkön hintoja vertaillessa on hyvä huomioida, että omenoita ja päärynöitä ei kannata vertailla keskenään. Yöajan pörssisähkön tuntihinta on huono vertailukohta kahden vuoden kiinteälle sähkön hinnalle.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Suomessa kodin tai yrityksen lopullinen sähkön hinta käytetylle sähkölle muodostuu kahden eri toimijan palveluista. Paikallinen verkkoyhtiö vastaa sähkön siirrosta ja sähkönmyyjä vastaa sähkön myynnistä sähkön käyttöpaikkaan.

Myynnin osalta sähkön hinnat muuttuvat markkinoilla alati, ja sähkön hintoihin sekä sähköyhtiöiden hinnoitteluun vaikuttavat mm. sääolosuhteet, vesiallasvarantojen tila, siirtoyhteyksien tila, kotimainen kulutus ja yleinen taloudellinen tila.

Nordic Green Energy sähkön hinnat

Nordic Green Energyllä haluamme olla ennen kaikkea suositeltava sähköyhtiö, joka lunastaa asiakaslupauksensa vuosi toisensa perään. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan 95 % asiakkaistamme suosittelisi meitä. Lupaamme asiakkaillemme kilpailukykyisen sähkön hinnan, laadukasta palvelua ja helpon asioinnin.

Hintalupaus on lupaus, josta me pidämme kiinni. Hinnat ovat aina markkinoiden kärkipäästä ja tämän vuoksi päivitämme tarjoushintoja tiheästi. Lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman sopimuksia, josta uskomme löytyvän sopiva sähkösopimus kodille kuin kodille.

Sähkön hintatilastot

Vuonna 2017 yhden vuoden määräaikaisten sähkötarjousten sähkön keskihinta oli 5,24 c/kWh Suomessa kulutuksen ollessa 5000 kWh (Energiavirasto, hintatilastot). Vastaavana ajanjaksona Suomen alueen arvonlisäverollinen Spot-hinta oli 4,12 c/kWh. Kun Spot-hintaan lisätään Nordic Green Energyn vesivoiman välityspalkkio 0,16 c/kWh, muodostuu sähkön keskihinnaksi 4,28 c/kWh.

Historiallisesti edullisin sähkön hinta on saatu usein juuri Pörssisähköllä, jossa sähkön hinta laskutuksessa perustuu Suomen alueen Spot-hintaan ja välityspalkkioomme energialle.

Voit tutustua sähköpörssin Suomen alueen Spot-hinnan hintahistoriaan klikkaamalla tästä.

Mikäli kiinnostuit sähkön hinnoista, tutustu myös Energiaviraston tietopankkiin klikkaamalla tästä.

Sähkön hinta ja vertailu

Sähkön hinta (kiinteä hinta)

Sähkön kiinteän hinnan vertailu

Kun haluat turvaa ja vakautta kiinteällä sähkön hinnalla, on valintasi määräaikainen kiinteähintainen sähkösopimus. Kiinteähintaisia sähkösopimuksia vertaillessa tulee kiinnittää huomiota sähkön hintaan ja kuukausimaksuun. Lisäksi suosittelemme vertailussa ottamaan huomioon oman asunnon sähkön vuosikulutuksen. Pienille yksiöille ja kaksioille kuukausimaksu, kuten 3,84 € / kk, saattaa muodostaa suuren osan sähkölaskusta. Siksi jopa hieman kalliimpi sähkön hinta (snt/kWh) ja kuukausimaksuttomuus on usein parempi valinta kuin alhainen sähkön hinta yhdessä kuukausimaksun kanssa.

Kiinteähintaiset sähkösopimukset Suomessa

Kuluttajasuojalain ja sähkömarkkinalain mukaan yksittäinen määräaikainen sähkösopimus voi olla enintään kaksi vuotta Suomessa. Mikäli määräaika on pidempi, on sopimus irtisanottavissa 14 vrk irtisanomisajalla. Sähkösopimus voi olla esimerkiksi kolmivuotinen, jolloin sähkönmyyjä sitoutuu toimittamaan valitun määräajan sähköä sovituin kiintein ehdoin.

Määräaikainen
12 kuukautta

4,89

5,19

5,19

snt/kWh Kuukausimaksu 0,00 € TEE SOPIMUS TÄSTÄ TEE SOPIMUS TÄSTÄ TEE SOPIMUS TÄSTÄ
Sähkön hinta (muuttuva)

Sähkön muuttuvan hinnan vertailu

Kun haluat elää ajan hermoilla, on muuttuvahintainen sähkösopimus valintasi. Nordic Green Energyn sähkösopimuksista mm. Pörssisähkössä, Kuukausitakuussa ja Kvartaalitakuussa sähkön hinta muuttuu säännöllisesti. Edellä mainitut sähkösopimukset ovat myöskin toistaiseksi voimassa olevia 14 vrk irtisanomisajalla. Pörssisähköä vertaillessa tulee kiinnittää huomiota välityspalkkioon (marginaali) ja kuukausimaksuun. Pörssisähkön Spot-hintaa ei voi tietää etukäteen, eikä sitä voi verrata suoraan määräaikaisiin sähkösopimuksiin sähkön hinnan osalta.

Muuttuvahintaiset sähkösopimukset Suomessa

Jos sähkösopimuksessa sähkön hinta muuttuu säännöllisesti, on se usein toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, ellei sopimuksessa ole erikseen sovittu ehtoa tai perustetta määräajalle. Mikäli et ole aiemmin kilpailuttanut sähköä ja solminut sähkösopimusta määräajalle, on nykyinen sähkösopimuksesi todennäköisesti toimitusvelvollisen verkkoyhtiön toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jossa sähkön hinta voi muuttua.

Pörssisähkö
Ei määräaikaa

0,16

0,46

0,46

snt/kWh (Välityspalkkio) Kuukausimaksu 2,95 € TEE SOPIMUS TÄSTÄ TEE SOPIMUS TÄSTÄ TEE SOPIMUS TÄSTÄ
Sähkön hinta (johdannaiset)

Sähkön johdannaishinnat

Pohjoismaissa yli 80% kaikesta sähköstä kulkee pohjoismaisen sähköpörssin kautta. Kauppaa käydään niin Spot-markkinoilla kuin sähkön johdannaismarkkinoilla. Sähkön johdannaiset ovat oleellinen osa Nordic Green Energyn salkunhallintaa, että sähkön hinta olisi mahdollisimman edullinen asiakkaillemme. Johdannaisten osalta kauppapaikkana on Nasdaq OMX Commodities, jossa käydään kauppaa standardoiduilla johdannaistuotteilla ja sähkön hinta voidaan suojata tulevaisuuden jaksoille.

Johdannaiset osana salkunhallintaa

Erityisesti yritysten sähkönhankinnassa sähköpörssin ja johdannaisten rooli korostuu. Yrityksille muodostetut sähkönhankinnan ratkaisut perustuvat usein johdannaisilla tehtyihin suojauksiin, jotka lopulta vaikuttavat yrityksen maksamaan sähkön hintaan.

Sähkön hintojen vertailu kannattaa myös muuttaessa. Haluat varmasti, että sähkösopimus on ajantasalla myös uudessa kodissasi! Lue lisää muuttajan sähkösopimuksesta klikkaamalla tästä.

Löydä sinulle mieleisin sähkösopimus

Nordic Green Energyn sähkösopimustarjonnasta löydät kolme eri alkuperää, kolme eri mittaustapaa sekä useita eri sopimustyyppejä, mistä valita. Tällöin valittavissasi voi olla yli 48 eri sähkön hintaa! Lisäksi tarjoamme lisäpalveluita, kuten Vaihto-oikeutta määräaikaisiin sähkösopimuksiin. Kattavasta tarjonnasta huolimatta, olemme halunneet tehdä sähkön hintojen vertailun helpoksi.

Kun vertailet sähkön hintoja Nordic Green Energyn kotisivulla, voit syöttää sopimuslaskuriin myös asuntosi tarkan vuosikulutusarvion. Aina kun valitset sähkösopimuksen aktiiviseksi hintaa klikkaamalla, näet kustannusarvion kuukausi- ja vuositasolla. Kustannusarvio perustuu valittuun sähkösopimukseen ja vuosikulutusarvioon.

Sähkön siirtohinta

Sähkön siirtohinta perustuu aina paikallisen jakeluverkkoyhtiön ajantasaiseen sähkön hinnastoon. Siirtoyhtiötä eli verkkoyhtiötä ei voi kilpailuttaa Suomessa. Sähkön siirto laskutetaan sinulta erillisellä laskulla, mikäli sähkönmyyntiyhtiösi on eri kuin sähkönsiirtoyhtiö.

Verkkoyhtiön on toimitettava sähköä yhtäläisillä hinnoilla ja ehdoilla, kilpailutitpa sähkönmyynnin mille sähköyhtiölle tahansa. Hinta siirron osalta ei siis nouse jos valitse sähkönmyynnin muulta yhtiöltä kuin paikalliselta verkkoyhtiöltä.

Sähkön hinta
3.5 (70.45%) 44 votes