Sähkön hinta

Sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti markkinoilla, minkä vuoksi sähköyhtiöt päivittävät myös sähkötarjouksia usein. Sähkön hintoja vertaillessa on hyvä huomioida, että omenoita ja päärynöitä ei kannata vertailla keskenään. Tällä tarkoitamme sitä, että esimerkiksi yöajan pörssisähkön tuntihinta on huono vertailukohta suhteessa kahden vuoden kiinteälle sähkön hinnalle.

Sähkön hinta - edullisempi Nordic Green Energyn asiakkaana!

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Suomessa kodin tai yrityksen lopullinen sähkön hinta käytetylle sähkölle muodostuu kahden eri toimijan palveluista. Paikallinen verkkoyhtiö vastaa sähkön siirrosta ja sähkönmyyjä vastaa sähkön myynnistä sähkön käyttöpaikkaan.

Myynnin osalta sähkön hinnat muuttuvat markkinoilla alati, ja sähkön hintoihin sekä sähköyhtiöiden hinnoitteluun vaikuttavat mm. sääolosuhteet, vesiallasvarantojen tila, siirtoyhteyksien tila, kotimainen kulutus ja yleinen taloudellinen tila.

Nordic Green Energyn sähkön hinnat

Lupaamme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisen sähkön hinnan, laadukasta palvelua ja helpon asioinnin. Jotta hintamme olisivat aina kilpailukykyiset ja ja vastaisivat vallitsevaa markkinatilannetta mahdollisimman hyvin, päivitämme tarjoushintojamme tiheästi. Tarjoamme kattavan ja jatkuvasti päivittyvän valikoiman sopimuksia, joiden joukosta löytyy varmasti hyvä sopimus kodille kuin kodille.

Voit tutustua sähköpörssin Suomen alueen Spot-hinnan hintahistoriaan klikkaamalla tästä.

Mikäli kiinnostuit sähkön hinnoista, tutustu myös Energiaviraston tietopankkiin klikkaamalla tästä.

Kodin sähkön hinta pörssin mukaan

Mikäli haluat kotisi sähkönmyynnin hinnan suoraan sähköpörssin mukaan, on Nordic Green Energyn Pörssisähkö valintasi. Sopimuksessa viitehintana toimii Nord Pool -sähköpörssin Suomen Spot-hinta.

  • Läpinäkyvän hinnoittelun ansiosta et maksa turhasta: laskutushinta perustuu suoraan julkiseen sähköpörssin Suomen spot-hintaan.
  • Tyytyväisyystakuu: sopimuksessa ei määräaikaa, jolloin voit vaihtaa sen halutessasi muuhun sopimukseen veloituksetta.
  • Pörssisähkö on historiallisesti huippuedullinen sähkösopimus.
Pörssisähkö
Ei määräaikaa

0,16

0,46

0,46

snt/kWh (Välityspalkkio) Kuukausimaksu 3,80 € TEE SOPIMUS TÄSTÄ TEE SOPIMUS TÄSTÄ TEE SOPIMUS TÄSTÄ

Sähkön hintatilastot

Vuonna 2018 yhden vuoden määräaikaisten sähkötarjousten sähkön keskihinta oli 6,02 snt/kWh Suomessa kulutuksen ollessa 5000 kWh (Energiavirasto, hintatilastot). Vastaavana ajanjaksona Suomen alueen arvonlisäverollinen Spot-hinta oli 5,80 snt/kWh. Kun Spot-hintaan lisätään Nordic Green Energyn vesivoiman välityspalkkio 0,16 c/kWh, muodostuu sähkön keskihinnaksi 5,96 snt/kWh.

Historiallisesti edullisin sähkön hinta on saatu usein juuri Pörssisähköllä, jossa sähkön hinta laskutuksessa perustuu Suomen alueen Spot-hintaan ja välityspalkkioomme energialle.

Sähkön hintojen vertailu kannattaa myös muuttaessa. Haluat varmasti, että sähkösopimus on ajantasalla myös uudessa kodissasi! Lue lisää muuttajan sähkösopimuksesta klikkaamalla tästä.

Löydä sinulle mieleisin sähkösopimus

Nordic Green Energyn sähkösopimustarjonnasta löydät kolme eri alkuperää, kolme eri mittaustapaa sekä useita eri sopimustyyppejä, mistä valita. Tällöin valittavissasi voi olla yli 48 eri sähkön hintaa! Lisäksi tarjoamme lisäpalveluita, kuten Vaihto-oikeutta määräaikaisiin sähkösopimuksiin. Kattavasta tarjonnasta huolimatta, olemme halunneet tehdä sähkön hintojen vertailun helpoksi.

Kun vertailet sähkön hintoja Nordic Green Energyn kotisivulla, voit syöttää sopimuslaskuriin myös asuntosi tarkan vuosikulutusarvion. Aina kun valitset sähkösopimuksen aktiiviseksi hintaa klikkaamalla, näet kustannusarvion kuukausi- ja vuositasolla. Kustannusarvio perustuu valittuun sähkösopimukseen ja vuosikulutusarvioon.

Sähkön siirtohinta

Sähkön siirtohinta perustuu aina paikallisen jakeluverkkoyhtiön ajantasaiseen sähkön hinnastoon. Siirtoyhtiötä eli verkkoyhtiötä ei voi kilpailuttaa Suomessa. Sähkön siirto laskutetaan sinulta erillisellä laskulla, mikäli sähkönmyyntiyhtiösi on eri kuin sähkönsiirtoyhtiö.

Verkkoyhtiön on toimitettava sähköä yhtäläisillä hinnoilla ja ehdoilla, kilpailutitpa sähkönmyynnin mille sähköyhtiölle tahansa. Hinta siirron osalta ei siis nouse jos valitse sähkönmyynnin muulta yhtiöltä kuin paikalliselta verkkoyhtiöltä.