Sähkön alkuperä

Kodin sähkösopimusvalinnalla on väliä! Kaikki kodeille toimittamamme sähkö on alkuperältään 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Asiakkaanamme voit itse valita vihreän sähkön alkuperän ja pienentää siten kotisi ekologista jalanjälkeä.

Toimitamme myös Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa, jonka valitsemalla olet mukana tukemassa mm. EKOenergian ilmastorahastoa!

VESIVOIMA

Puhdasta vesivoimalla tuotettua sähköä kotiisi pohjoisen joista ja järvistä.

TUULIVOIMA

Luonnolle hyvää tuulivoimalla tuotettua sähköä pohjoisen tuulista.

AURINKOVOIMA

Kestävää aurinkovoimalla tuotettua sähköä Pohjoismaista ja muualta Euroopasta.

EKOENERGIA

Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergia-merkittyä vihreää sähköä.

Tilaa helposti verkossa

Asuit sitten missä päin Suomea tahansa, voit tehdä edullisen sähkösopimuksen kotisivuillamme helposti vain noin 3 minuutissa.

Ympäristötietoa

Nordic Green Energyn toimittaman sähkön alkuperä jakautui vuonna 2016 energialähteiden kesken seuraavasti: vesivoima 94,1 %, tuulivoima 1,6 % ja aurinkovoima 4,3 %. Energian päästöarvot olivat hiilidioksidipäästöjen osalta 0,00 g/kWh ja radioaktiivisen jätteen osalta 0,00 mg/kWh. Vuoden 2016 Suomen jäännösjakauman mukaisen sähköntuotannon keskimääräiset hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 287,81 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 1,23 mg/kWh.

Sähkön alkuperä on todennettu eurooppalaisen Guarantee of Origin -järjestelmän mukaisesti. Suomessa toimitetun sähkön alkuperä rekisteröidään ja todennetaan Fingrid Oyj:n alkuperätakuujärjestelmässä. Sähkön alkuperä on dokumentoitu sähköntuottajien ja Nordic Green Energyn välisissä sopimuksissa alkuperäsertifikaateilla.

Tiedätkö, mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti, mikä näkyy kuluttajille tiuhaan muuttuvina sähkötarjouksina. Lue lisää sähkön hinnan muodostumisesta ja hintavertailusta!