Muuttajan muistilista

Osoitteenmuutos, sähköt, vakuutukset…huh! Muutossa riittää yhtä sun toista hoidettavaa asiaa. Muuttajan muistilista pitää huolen, että muistat hoitaa kaikki tärkeimmät muuttoaskareet!

Muista nämä asiat muuttaessasi

Muuttoilmoitus

Muista tehdä muuttoilmoitus. Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen muuttopäivää, mutta se on tehtävä kuitenkin viimeistään viikon kuluttua muutosta. Muuttoilmoituksella tiedot päivittyvät maistraattien ylläpitämään valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään ja Postiin. Voit tarkistaa täältä, minne kaikkialle osoitteet päivittyvät väestötietojärjestelmän kautta. Muista myös ilmoittaa muutosta sekä vanhalle että uudelle isännöitsijälle.

Osoitteen ilmoittaminen
Monet paikat saavat uuden osoitteesi, kun olet tehnyt muuttoilmoituksen. Jos haluat varmistua, että kaikki tärkeät postit löytävät perille, kannattaa osoite ilmoittaa erikseen muun muassa työnantajalle, pankkiin, tilaamiisi lehtiin, Kelaan, kirjastoon sekä kuntosalille.
Sähkösopimus
Tee sähkösopimus uuteen kotiisi vähintään 3-4 vuorokautta ennen muuttoa. Lisäksi sinun on itse irtisanottava vanha sähkösopimuksesi osoitteesta, josta olet muuttamassa pois. Irtisanomisen yhteydessä on aina hyvä ilmoittaa myös uusi osoite, johon voidaan lähettää edellisen osoitteen loppulasku. Nordic Green Energyllä voit aina ottaa määräaikaisen sähkösopimuksesi mukaan uuteen asuntoosi tai voit purkaa määräaikaisen sopimuksen veloituksetta muuton vuoksi.
Vakuutukset
Ilmoita vakuutusyhtiöllesi uuden kotivakuutuksesi kohteesta ja varmista, että vakuutuksesi on riittävä uuteen kotiin. Samalla on hyvä selvittää, kattaako kotivakuutuksesi muutossa mahdollisesti tapahtuvat vahingot.
Internetliittymä
Siirrä nykyinen internetsopimuksesi tai hanki uusi liittymä. Toimitusajat vaihtelevat toimittajasta riippuen muutamasta viikosta kuukauteen.
Vesi-, lämmitys- ja jätehuoltosopimus
Jos olet muuttamassa omakotitaloon, muista tehdä vesisopimus paikallisen vesilaitoksen kanssa. Muista myös irtisanoa vanha öljy- tai kaukolämpötoimitussopimus ja tee uusi tulevaan kotiisi. Omakotitaloon muuttavan on myös muistettava tehdä jätehuoltosopimus.

Vinkkejä muuttajalle

Pakkaaminen
Pakkaaminen kannattaa jakaa usealle päivälle. Aloita vähällä käytöllä olevista tavaroista ja merkitse laatikoihin selkeästi niiden sisältö.
Kierrätys
Muutto on hyvä hetki käydä vanhoja tavaroita läpi. Heitä rikkinäiset esineet pois ja vie käyttökelpoiset, mutta vähälle käytölle jääneet esineet ja vaatteet kierrätykseen tai kirpputorille.
Saunavuoro ja autopaikka
Saunavuorot ja autopaikat jaetaan yleensä jonotusjärjestyksessä, joten kannattaa laittaa nimi ajoissa jonoihin.